Renzi'den tokat gibi Türkiye cevabı

İtalya Başbakanı Renzi mecliste “Avrupa’da Türk işgali yaşanacak” diyen bir milletvekiline tokat gibi cevap verdi.

Renzi'den tokat gibi Türkiye cevabı
Renzi'den tokat gibi Türkiye cevabı
GİRİŞ 05.05.2016 10:54 GÜNCELLEME 05.05.2016 10:54

İtalyan parlamentosunun alt kanadı olan Temsilciler Meclisi’ne AB komisyonunun Türkiye ile ilgili verdiği karar damgasını vurdu. Göçmen ve Türkiye’nin AB üyeliği karşıtı aşırı sağcı Kuzey Birliği üyesi milletvekili Nicola Molteni, bu sırada Türkiye’ye vize serbestisi sağlanması halinde milyonlarca Türkün Avrupa’yı işgal edeceğini öne sürdü.

"TÜRKLER AVRUPA'YI İŞGAL EDECEK"

 Molteni, şu ifadelerle Başbakan Matteo Renzi ve hükümetini eleştirdi:

“Renzi bu ülkeyi devasa bir mülteci kampına çevirdi ve İtalyanları onların hizmetlileri haline getirdi. Yine bu hükümet, Türk vatandaşlarına Avrupa’ya vize serbestisi sağlayacak olan, bir anlaşmaya imza koydu. Yani 80 milyon Türk Avrupa’yı işgal etmeye hazır.”

Daha sonra, bir süre Silvio Berlusconi ile beraber siyaset yapmış olan Fratelli d’Italia partisinden milletvekili ve eski Savunma Bakanı Ignazio La Russa söz aldı. Başbakan Renzi, hükümetin göçmen politikasını sert bir dille eleştiren La Russa’ya cevap verirken, Türkiye’yi Avrupa’yı işgal edecek olmakla suçlayan Nicola Molteni’nin sözlerini ise sert bir dille ele aldı. 

"TÜRKİYE İŞGALCİ GİBİ GÖSTERİLİYOR"

Renzi, "Bu mecliste Türkiye,işgalci bir ülkeymiş gibi lanse edildi" diyerek şöyle devam etti:   “Sayın Ignazio La Russa, belki Lega Nord partisi üyeleri hatırlamaz, ama lütfen bari siz olmayan değil olan şeyler hakkında iyi bir şeyler söyler misiniz? Hatırladığınız gibi sizin de bir dönem hükümetinde rol aldığınız Berlusconi, o tehlikeli ve çalkantılı denilen ülkenin başbakanının oğlunun nikah şahidi olmuştu. Başbakanı  Berlusconi’yi çocuğunun nikah şahitleri arasında görmek gibi güzel bir fırsata sahip olmuş olan bir ülkeden bahsediyoruz.”

Dönemin İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Türk mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2003 yılında evlenen oğlu Bilal Erdoğan’ın nikah şahitleri arasında yer almıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak