Romanya'nın başına gelecek Türk başbakana veto!

Romanya Devlet Başkanı Klaus Iohannis, partisi tarafından başbakanlık için önerilen Türk asıllı Sevil Shhaideh'in ismini veto etti.

Romanya'nın başına gelecek Türk başbakana veto!
Romanya'nın başına gelecek Türk başbakana veto!
GİRİŞ 27.12.2016 15:50 GÜNCELLEME 27.12.2016 15:50
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Romanya'da Sosyal Demokrat Parti'nin zaferle çıktığı seçimlerin ardından başbakanın kim olacağı konusu belirsizliğini koruyor. Başbakanlığa en yakın isim olarak gösterilen, Türk asıllı Sevil Shhaideh'e devlet başkanı Iohannis'ten veto geldi.

Romanya Devlet Başkanı Klaus Iohannis, Shhaideh hakkındaki argümanların lehine ve aleyhine olacak şekilde dikkatle incelendiğini belirterek, başbakanlık görevine atanmayacağını açıkladı.

11 Aralık'taki seçimlerin ardından Sosyal Demokrat Parti, Sevil Shhaideh ismini başbakanlık için önermişti. Sevil Shhaideh, başbakanlık görevine gelseyi, ülkenin ilk müslüman kadın başkanı olacaktı.

Sosyal Demokrat Parti lideri Liviu Dragnea ise hakkındaki seçimlere hile karıştırdığı yönündeki suçlamalar nedeniyle başbakan olamıyor.

Sosyal Demokrat Parti'nin önümüzdeki günlerde Başkan Iohannis'in karşısına yeni bir isimle gitmesi bekleniyor.

YORUMLAR 10
  • demokrasiymiş 7 yıl önce Şikayet Et
    tepki gösterenlere, kocası suriyede meşru yönetimi desteklediği için seçilmedi, yan, siz de sevmezdiniz zaten
    Cevapla
  • Furkan 7 yıl önce Şikayet Et
    Eeee haçlılardan da bu beklenirdi..
    Cevapla
  • sözdeğiliş 7 yıl önce Şikayet Et
    ne bekleniyordu ki?
    Cevapla
  • Vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasi böyle olmalı. Bak Hitler'in Almanyasina. Kimi nasıl kullanıyor. Yeter ki müslümanların düşmanı olsun, yeter ki Türk düşmanları Türkiye düşmanları olsun. Kırmızı halı ile karşılar, vatandaş yapar . Ama sadece kullanarak atar. Çünkü egoist, insanlık suçu işleyen bir yaratık sürüsü. Gevur kendi Gevur toplumunu tutar. Sen istediğin kadar kapısını bekle. Bilir ki, hainsin. Haine güvenmez . Hain her zaman haindir.
    Cevapla
  • adamhaklı 7 yıl önce Şikayet Et
    adamlar haklı. sen turkıyenın basina hristiyan birisinin gelmesini ister misin? birisi de demis türkler yonetsin. 1923ten beri yonetildikte ne oldu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler