'Yeni esir değişimi olabilir'

Esed'i destekleyen tabanın rejime güveninin azalması ve halkın muhaliflerin elindeki yakınlarının kurtarılmasına yönelik baskısı "esir değişimi" yapmaya yöneltiyor.

'Yeni esir değişimi olabilir'
'Yeni esir değişimi olabilir'
GİRİŞ 25.02.2017 12:01 GÜNCELLEME 25.02.2017 12:10

Esed rejimi ile muhalifler son olarak 7 Şubat'ta Suriye'nin orta kesimlerinde yer alan Hama kentinde esir değişimi yaptı.

Rejimin 2012'de kurulan Ulusal Uzlaşı Bakanlığı ile muhalifler tarafından Haziran 2016'da kurulan Esir İşleri Genel Kurumundan heyetlerin iki ay süren görüşmelerin ardından vardığı anlaşma kapsamında, Esed rejimi çocuk ve kadınlardan oluşan 55 esiri muhaliflere, muhalifler de çocuk ve kadınlardan oluşan 54 kişiyi rejime teslim etti.

Esir İşleri Genel Kurumu Müdürü Zeyd Ebu Zeyd,  Esed rejiminin bundan önce esirler konusuna ciddi olarak yaklaşmadığını vurguladı.

"Esed'i destekleyen tabanın, rejime güveni azalıyor"

Savaşın uzamasıyla rejime destek verenlerin seslerinin yükseldiğine işaret eden Ebu Zeyd, "Esed'i destekleyen tabanın, rejime güveni azalıyor. Rejime destek veren halkın çocukları hep savaşın bir parçası oldu. Halkın baskısı, rejimi muhaliflerin elindeki esirler için bizimle irtibata geçmeye zorladı." diye konuştu.

"Yeni bir esir takası olabilir"

Muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde, Esed rejimine ait farklı rütbeli ve uyruktan çok sayıda askerin yer aldığına dikkati çeken Ebu Zeyd, yakında muhaliflerle rejim arasında yeni bir esir değişiminin olabileceğini de dile getirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde