ABD basınından flaş Türkiye iddiası!

Wall Street Journal (WSJ) gazetesine konuşan ABD'li komutanlar, Türkiye'nin binlerce Suriyeli Arap askeri Rakka'ya yönelik operasyona katılması için birleştirdiğini öne sürdü.

ABD basınından flaş Türkiye iddiası!
ABD basınından flaş Türkiye iddiası!
GİRİŞ 09.05.2017 15:33 GÜNCELLEME 09.05.2017 15:37
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Gazeteye konuşan askeri kaynaklar, Türkiye tarafından oluşturulan birliklerin Rakka operasyonunda herhangi bir rol oynamasının beklenmediğini söyledi.

ABD'nin Rakka operasyonu için desteklediği Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) büyük kısmını PKK'nın Suriye yapılanması YPG oluşturuyor.  

'BİZ OLMADAN BİTİREMEZLER'

Türkiye'nin desteklediği Faylak el Şam örgütüne mensup Arap muhalif Muhammed el Masri, "Biz olmadan savaşı bitiremezler. Eğer SDG Rakka'yı alma kapasitesine sahip olsaydı, o zaman bunu çoktan yapmış olurdu ve bizden dahil olmamız istenmezdi" şeklinde konuştu.

ABD'li yetkililer ise Türkiye'nin Rakka'yı almak için yeterli kuvveti etrafında toplama konusunda defalarca başarısız olduğunu iddia etti. 

YORUMLAR 33
  • OttoMan 6 yıl önce Şikayet Et
    Ülkeler Suriyeden çekilsin 2 günde savaş biter
    Cevapla
  • tachiwaza 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin Rakka'yı almak için yeterli kuvveti yok mu? Türkiye Sincarı vurduğunda aval aval bakıyordunuz ama, şimdi de Türkiye yi küçümsemek için bu lafı söylüyorsunuz. Söyleyin bakalım, siz söylendikçe Türkiye vuracaktır.
    Cevapla
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    eee ne yapacaktık haçlıların ordaki tezgahlarına gözmü yumalım sizin bu cografyada ne işiniz var sizde artık bizim müttefikimiz degil düşmanımız oldunuz bunu türk halkı gördü kalleşlikleriniz ayuka çıktı alenen savaş ilan edecek yüreginiz yok biz şehatti arzuluyoruz siz parayı kalleşler
    Cevapla
  • bahadir 6 yıl önce Şikayet Et
    bin yillik askeri strateji bilgi birikimi olan bir ulkeye daha dun katil olmasi icin dogurulmus ulkenin dedigine bak hele.
    Cevapla
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    elbette pyd den başka asker yokmu keriz abd sana kaç defa söyledik Israil uşağı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı