Fikri Işık, İngiliz mevkidaşıyla görüştü!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon ile telefonda görüştü.

Fikri Işık, İngiliz mevkidaşıyla görüştü!
Fikri Işık, İngiliz mevkidaşıyla görüştü!
GİRİŞ 11.05.2017 17:29 GÜNCELLEME 12.05.2017 08:56
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon ile telefonla görüştü. Işık görüşmede, Rakka operasyonunun terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD/YPG ile planlanmasının yanlış olacağını ve bunun yol açabileceği sakıncaları iletti.

Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, İngiltere Savunma Bakanı Fallon, Milli Savunma Bakanı Işık'ı telefonla aradı.

Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı IDEF 2017'ye çok arzu etmesine rağmen ülkesinde ilan edilen erken seçimler nedeniyle gelemediğini belirten Fallon, başta Milli Muharip Uçak TF-X Projesi olmak üzere Türkiye ve İngiltere arasındaki savunma sanayi alanındaki iş birliğinin ilerlemesinden duyduğu memnuniyeti aktardı.

İki bakanın Suriye'deki gelişmelere ilişkin de görüş alışverişinde bulunduğu görüşmede, Bakan Işık, bilhassa Rakka operasyonunun terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD/YPG ile planlanmasının yanlış olacağını ve bunun yol açabileceği sakıncaları İngiliz Bakan'a bir kez daha anlattı.

Fallon, Londra'da Somali için düzenlenen oturumu yönettiği uluslararası konferansta Başbakan Binali Yıldırım'ın etkileyici ve içerikli bir konuşma yaptığını anımsatarak, Türkiye'nin Somali'ye yaptığı katkıların ulaştığı seviyenin takdir edildiğini kaydetti.

YORUMLAR 25
  • bekir cizmeci 6 yıl önce Şikayet Et
    Kim olursa olsun;bilerek veya bilmeyerek ingilizlerden pyd destegi sozu soylenmesi gaflet/dalalet ve hatta hiyanettir.Aklimizi basimiza alalim.
    Cevapla
  • Hain Avcısı 6 yıl önce Şikayet Et
    ingiltere dediyse ozaman vurucaz savasa hazirlanalim.
    Cevapla
  • Bir yol 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye yi uyutmak için şeker veriyorlar sinirlerimiz yumuşasın diye.
    Cevapla
  • Osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere ve ABD'nin herhangi bir konuda fikir ayrılığına düşmeleri söz konusu olabilir mi? "İyi polis-kötü polis" oyunu yüzelli yıldır bu iki kalleş ülke tarafından sahneleniyyor ve artık çok eskidi... Alem-i İslam'ın ve Ümmeti Muhammedin selameti, İslam Alemi'nin bu küfür kalelerine rağmen kendi göbeğini kendi kesmesinden geçer... Denge politikalarından medet umacak durumda değil Mazlum İslam Alemi...
    Cevapla
  • vatanprest 6 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın en kalles ulkesi ingiltere bu ulkeye guvenmek cok yanlistir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!