ABD Suriye'yi vurdu

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Suriye'nin güneyinde Esed güçlerini vurduğunu duyurdu.

ABD Suriye'yi vurdu
ABD Suriye'yi vurdu
GİRİŞ 18.05.2017 19:58 GÜNCELLEME 18.05.2017 22:27
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Suriye rejimine ait bir konvoyu el Tanf yakınlarında bir hava saldırısı ile vurduklarını açıkladı.

AA muhabirine konuşan üst düzey bir Pentagon yetkilisi ABD uçaklarının Suriye’nin güneyinde yer alan El Tanf ilçesi yakınlarında Suriye rejimine ait bir konvoyu vurduğunu söyledi.

Yetkili “Bir Suriye konvoyuna El Tanf yakınlarında hava saldırısı düzenlediğimizi teyit ediyorum. Detaylarla ilgili bir açıklama yapacağız.” dedi.

Suriye'yi vuran ABD'den açıklama: Tehdit teşkil ediyordu

Açıklamada şöyle denildi:

“Koalisyon 18 Mayıs’ta Suriye’nin El Tanf bölgesinin kuzeydoğusunda kurulu olan ayrışma alanında ilerleyen Suriye rejimi destekli kuvvetleri vurdu. Bu (ilerleyiş) El Tanf’ta bulunan ABD ve müttefik kuvvetlerine tehdit teşkil ediyordu. Bu adım Rusya’nın Suriye rejimi destekli kuvvetleri geri çevirme girişiminin başarısız olması, koalisyonun güç gösterisi ve uyarı ateşinden sonra atıldı.”

Anadolu Ajansı’na konuşan bir Pentagon yetkilisi saldırının sonuçları ile ilgili değerlendirmenin devam ettiği belirtirken, bölgede ABD’nin 100 civarında askeri bulunduğunu ve ABD’nin uzun zamandır bölgede DEAŞ karşıtı milis birlikleri eğittiğini söyledi.

Yetkili ayrıca rejim destekli konvoyun ayrışma alanı içerisinde siper inşa etmek üzere malzeme ve iş makineleri taşıdığını tespit ettiklerini bildirdi.

Amerikan medyasında yer alan bazı haberlerde ise rejim destekli kuvvetlerin 27 araçla El Tanf bölgesine 25 kilometre girdiği belirtiliyor.

Aynı zamanda rejime ait bir SU-22 tipi silahsız savaş uçağının bölgeye girmeye çalıştığı kaydedilen haberlerde, F-22 Raptor tipi ABD savaş uçaklarınca Suriye uçağına önleme yapıldığı ifade ediliyor.

ABD, Irak, Suriye ve Ürdün sınır kavşağında bulunan El Tanf bölgesinde muhaliflerin elinde bulunan bir askeri kampta DEAŞ karşıtı muhalif kuvvetlere eğitim veriyor.

Geçen ay DEAŞ’ın kampa saldırması üzerine bölgede bulunan ABD askerleri, muhaliflerle birlikte DEAŞ ile çatışmaya girmişti.

YORUMLAR 62
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    gözünüz aydın büyük israil adım adım gerçekleşiyor
    Cevapla
  • Fanatik 6 yıl önce Şikayet Et
    Putin. HAYIR dır prestij eriyor . Bu saldırı ben ce sana yapıldı . Haydi uyan karizma yok olmasin .
    Cevapla
  • allahim yardimetsin 6 yıl önce Şikayet Et
    abdenin ne yaptigi beli deyil sivil mahsum demeden olduruyorlar bekledi esed oldurdu simdi yalandan gostermelik birseyler yapiyor musulda okulari vuran musluman oldurmekten zevk alan birlerinden barsida deseler ininlmazi
    Cevapla
  • Ersoy21 6 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah yanlışlıkla İsraili vurur.
    Cevapla
  • sezgin 6 yıl önce Şikayet Et
    Boş araziyi vurmuşlardır...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar