Alman Bakan: Müslümanlar bizim için büyük bir şans

Müslümanları öven açıklamalarda bulunan Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Almanya'daki Hristiyanların Müslümanlardan öğrenecek çok şeyleri olduğunu belirtti.

Alman Bakan: Müslümanlar bizim için büyük bir şans
Alman Bakan: Müslümanlar bizim için büyük bir şans
GİRİŞ 25.05.2017 12:17 GÜNCELLEME 25.05.2017 12:17
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Almanya'da sayıları artan Müslümanları bir şans olarak gördüğünü ifade etti. İslam'da "misafirperverlik" ve "hoşgörü" gibi insani değerlerin olduğunu belirten bakan, Almanya'daki Hristiyanların ve diğer tüm insanların Müslümanlardan öğrenebilecekleri olduğunu söyledi.

"MÜSLÜMANLARLA DİYALOG KURMALIYIZ"

Deutschlandfunk radyosuna konuşan bakan, "İslam Almanya'ya ait mi?" sorusuna ise "Gerçekleri tanımak gerekir" yanıtını verdi. Almanya'da İslam'ın şekillendirdiği ülkelerden çok sayıda kişinin yaşadığını söyleyen bakan, "anayasal düzene uygun yaşamak için bu insanlarla nasıl birlikte yaşanacağına dair yine bu insanlarla diyalog kurulması gerektiğini" ifade etti.

"İSLAM ALMANYA'NIN BİR PARÇASIDIR"

Schaeuble, "İslam Almanya'nın bir parçasıdır" cümlesinin arkasında durduğunu belirterek, bu tanımın gerçekçi olduğunu söyledi. Bu tanımı tartışmaya açanların, gerçekliği tartışmaya açtıklarını ve açanların da "yararlı" politikacılar olmadıklarını söyledi.

BAKAN TARTIŞMA BAŞLATMIŞTI

Almanya Maliye Bakanı kısa süre önce yaptığı bir açıklama ile tartışma başlatmıştı. Bakan, Kilise'nin siyasete olan tutumunu eleştirmiş, Kilise'nin dünyevi sorunlarda "gerçekleri tek başına sahiplenemeyeceğini" belirtmişti. "Demokrasilerde herkesin fikrini söyleme hakkına sahip olduğuna" dikkat çeken bakan, "Katı inançlarına göre açıklama yapanların bu durumu anlamadıklarını" söylemişti.

Bakan, Deutschlandfunk'a yaptığı açıklamalarda ise ifadelerini biraz yumuşatarak, "Kilise içinde dünyevi sorunlarda inançlarına dayalı argümanlar sunan kişiler bulunduğunu" söyledi.

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE
YORUMLAR 6
  • orkum hicret 6 yıl önce Şikayet Et
    cok degil 20 30'yil sonra alman islam cumhuriyeti olacak zaten
    Cevapla
  • Müslümanlar 6 yıl önce Şikayet Et
    Danke müslümanlar scheubleye minnettar tesekkürler dostum
    Cevapla
  • yavan 6 yıl önce Şikayet Et
    şaşılacak bir şey yok. önümüz ramazan sonrası seçim :) yine de samimi olduğunu umalım biz. zira gerçekten bizden öğrenecekleri çok şey var. biz iyiyiz diye değil onlar zıvanadan fena halde çıktıkları için..
    Cevapla
  • Dostacısı 6 yıl önce Şikayet Et
    Wolfgang Schaeuble beyfendi insallah Allah senide musluman yapar tesekkur ederiz muslumanlar adina
    Cevapla
  • Tuba 6 yıl önce Şikayet Et
    Hayırdır, noluyor yine?
    Cevapla
  • selami pınar 6 yıl önce Şikayet Et
    Acaba almanların müslümanlar üzerinde yeni bir oyunumu var birden bire müslümanlarla ilgili konuşmak nereden aklına geldi aslında müslüman lardan insanlık dersi almanız gerek temizlik olsun ahlaki olsun buna ihtiyacınız var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber