Kritik görüşme! Masada 'istihbarat' krizi var

Başbakan May, Manchester'da düzenlenen terör saldırısı sonrasında İngiliz ve ABD güvenlik güçleri arasında yaşanan krize ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kritik görüşme! Masada 'istihbarat' krizi var
Kritik görüşme! Masada 'istihbarat' krizi var
GİRİŞ 25.05.2017 15:17 GÜNCELLEME 25.05.2017 15:30

Başbakanlıkta üst düzey güvenlik bürokratlarının da katılımıyla yapılan acil durum kabine toplantısına (COBRA) başkanlık eden İngiltere Başbakanı Theresa May, toplantının ardından açıklamalarda bulundu. 

ORTAK TERÖR ANALİZ MERKEZİ

Manchester'daki bombalı saldırının ardından "kritik" basamağına yükseltilen terör tehdit seviyesini değerlendiren May, "Olaya ilişkin yürütülen soruşturmada ilerleme kaydedildi ancak Ortak Terör Analiz Merkezi tarafından değerlendirilen tehdit seviyesi 'kritik' basamağında kalacak." diye konuştu.

ABD MEDYASI

Bugün Brüksel'deki NATO Zirvesi'ne katılacağını hatırlatan May, saldırıyla ilgili ayrıntıların ve bazı fotoğrafların ABD medyasına sızdırılmasının ardından İngiliz ve ABD polis teşkilatları arasında yaşanan krize de değindi. Zirvede ABD Başkanı Donald Trump'la yapacağı görüşmede konuyu gündeme getireceğini belirten May, "Başkan Trump'a, kolluk kuvvetlerimiz arasında paylaşılan istihbaratın güvende tutulması gerektiğini açıkça söyleyeceğim." ifadesini kullandı.

May, yarın da İtalya'da yapılacak G7 Zirvesi'ne katılacağını ve bu toplantıda diğer liderlerle birlikte terörle mücadele konusunu masaya yatıracaklarını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...