ABD'den Kuzey Kore'ye misilleme

Pentagon balistik füze sistemlerine karşı orta ölçekli balistik füze savunma sisteminin test edildiğini duyurdu.

GİRİŞ 31.05.2017 00:39 GÜNCELLEME 31.05.2017 09:36
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) balistik füze sistemlerine karşı orta ölçekli balistik füze savunma sisteminin yapılan bir testte Marshall Adaları’ndan fırlatılan kıtalararası balistik füze kapasitesinde bir füzeyi Pasifik Okyanus’u üzerinde başarıyla düşürdüğünü bildirdi.

Pentagon’dan yapılan yazılı açıklamada ABD Füze Savunma Ajansı ve Hava Kuvvetleri 30. Uzay Kanadı ile Kuzey Amerika Saha Komutanlığının teknik adıyla Karada Konuşlu Orta Ölçekli Savunma Sistemi olarak bilinen balistik füze savunma sisteminin test edildiğini açıkladı.

DENEME BAŞARILI

Açıklamada Kaliforniya eyaletinde Vanderberg Hava Üssü’nde konuşlu balistik füze savunma sisteminin Marshall Adaları’ndan fırlatılan kıtalararası balistik füze kapasitesindeki bir füzeyi başarılı bir şekilde vurduğu kaydedildi.

Söz konusu sistemin ve ABD balistik füze savunma sisteminin ilk gerçek atış denemesi olduğu vurgulanan açıklamada, savunma sisteminin hedef füzenin iz ve yön bilgilerinin birçok sensörle ve Pasifik Okyanusu’nda konuşlu X-Band radarları ile aldığı ve bu veriler üzerinden atış kontrol mekanizmasını ayarladığı ifade edildi.

"İNANILMAZ BİR BAŞARI"

Füze Savunma Sistemi Ajansı Direktörü Koramiral Jim Syring önleme denemesini “inanılmaz bir başarı” olarak tanımlarken söz konusu sistemin ABD topraklarını korumada önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

KUZEY KORE'YE MİSİLLEME

Kaliforniya eyaletinde bulunan Vandenberg Hava Üssü'nden fırlatılan orta ölçekli balistik füze savunma sistemini bazı ABD vatandaşları da seyretti. Testin Kuzey Kore'nin balistik füze denemelerini sıklaştığı bir zamana denk gelmesi dikkat çekti.

YORUMLAR 6
  • ibrahim karaoğlan 6 yıl önce Şikayet Et
    görseydik vuruşmalarını hoş olurdu ama nerde
    Cevapla
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    hadi abd sıkıysa köreye bulaşsana sanagününü göstersin garip Ortadoğu Müslüman halkına sataşıyorsun
    Cevapla
  • URFALI MEHMET 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye kuzey Kore'nin füze denemesini kınamıştı ;aynı şekilde abd'yi de kınamalı.
    Cevapla
  • Bnas 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlardan dost edinen arkasina guvenmesin. Bunlar para icin herseyi yapar. Kendi askerini bile satar.
    Cevapla
  • HamidiyeSüvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Kafır siyonist abd yine bir yere füze pazarlayacak,onun reklamını yapıyor kafır.Bu arada füze savunma sistemleri de o kadar başarılı değil.Ruslarınkini suriye de gördük.Hepside aynı kafir siyonist iblis yahudilere çalışıyorlar. Rabbül Alemin hepsinin haklarından gelsin tez zamanda. Amin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadim Dostlar Platformu seçim kararını verdi! Resmen duyurdular: Milli Görüş'ün...
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'