Rusya'dan flaş açıklama: YPG ile DEAŞ anlaştı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, YPG'nin DEAŞ ile Rakka konusunda anlaştığını ve DEAŞ militanlarına Rakka'dan çıkmaları için koridor açtığını söyledi.

Rusya'dan flaş açıklama: YPG ile DEAŞ anlaştı
Rusya'dan flaş açıklama: YPG ile DEAŞ anlaştı
GİRİŞ 31.05.2017 17:47 GÜNCELLEME 31.05.2017 18:08
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Zambiya Dışişleri Bakanı Harry Kabala ile düzenlediği ortak basın toplantısında YPG ile DEAŞ'ın Rakka konusunda anlaştığına dair ellerinde bilgiler olduğunu söyledi.

LAVROV: "SAVUNMA BAKANLIĞIMIZ ANLAŞMAYI DOĞRULUYOR"

Lavrov, "Savunma Bakanlığımız, Suriye Demokratik Güçleri'nin DEAŞ'a Rakka'dan dışarı çıkan güvenli bir koridor açmak için anlaştığı bilgisini doğruluyor. Bu bilgi güvenilir verilere dayanıyor. Dahası, bu bilgi duyulduğu zaman DEAŞ militanları Rakka'yı terk etti ve Palmira'ya doğru ilerledi. Rus ordusu bu hareketliliği gözlemledi ve konvoyu vurdu. Bu nedenle Palmira'ya asla ulaşamadılar" ifadelerini kullandı.

LAVROV: "SURİYE'NİN HER YERİNDE ADIM ATACAĞIZ"

Lavrov, Rus hava kuvvetlerinin DEAŞ'ın hareketlerini sürekli takip ettiğini ve nerede olurlarsa olsunlar DEAŞ'lı militanları vuracaklarını belirterek "DEAŞ militanlarına karşı Suriye'nin her yerinde adım atacağız. Gerek militanlar, gerek üsleri, gerekse de eğitim kampları meşru hedeflerdir" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 96
  • suat 6 yıl önce Şikayet Et
    Bilmediğimiz bir şey söyleyin! bu örgütleri kuran silah ve emir veren kim bilmediğimizi mi sanıyorlar.
    Cevapla
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    ulen densizler sizde biliyorsunuz deaş=pyd=abd ama açık etmiyorsunuz
    Cevapla
  • Mahmut 6 yıl önce Şikayet Et
    DEAŞ= YPG+PKK+PYD+ABD+AB Hepsinin amacı belli Müslümanları yok etmek Türkiye yi köşeye sıkıştırmak ve Türkiye yi teslim almak.
    Cevapla
  • sezai 6 yıl önce Şikayet Et
    "Küfür Tek Millet" demiş benim dinim önce ırak ve suriyede hazırlanan senaryo'ya göre DEAŞ belirlenen yerleri işgal ettirdiniz daha sonra anlaştınız DEAŞ size bir mermi atmadan işgal ettiği yerleri teslim eti alçaklar hepiniz aynısınız teker geçmiş ikiye bölmüş siz plan yapın bakıyım Allahında bir planı var bu ümmeti yüz üstü bırakacak değil göklerden gelen bir karar vardır. tasalanmayın yiğitler, ALLAH var gam yok.
    Cevapla
  • Hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Dolayısıyla da ABD DEAŞ ile anlaştı demektir.Tıpkı en başından beri olduğu gibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki