ABD'den Kuzey Kore'ye gözdağı! Vurdular

Pentagon, balistik füzeleri imha etme yeteneğine sahip uzun menzilli bir füzeyi Pasifik Okyanusu üzerinde başarıyla test ettiğini duyurdu.

ABD'den Kuzey Kore'ye gözdağı! Vurdular
ABD'den Kuzey Kore'ye gözdağı! Vurdular
GİRİŞ 01.06.2017 13:51 GÜNCELLEME 01.06.2017 13:51
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

ABD’nin Kuzey Kore’den gelecek potansiyel bir balistik füze tehdidine karşı hazırlığını test etmeyi amaçlıyordu.

VURULARAK İMHA EDİLDİ

Pentagon’un açıklamasına göre, Pasifik’teki Kwajalein Atolü’ndeki test alanından fırlatılan kıtalar arası balistik füze, Kaliforniya’daki Vandenberg Hava Üssü’ndeki yer altı silosundan fırlatılan bir füze ile vurularak imha edildi.

"DENEME HAYATİ ÖNEM TAŞIYORDU"

Washington Hattı'nın aktardığına göre, ABD Füze Savunma Ajansı Direktörü Koramiral Jim Syring, denemeyi "kritik bir dönüm noktası" olarak nitelendirdi. Syring yaptığı açıklamada "Bu sistem anavatanımızın savunması için hayati önem taşıyordu. Yapılan deneme gerçek bir tehdide karşı bunu yapabileceğimizi ve güvenilir bir caydırıcılığa sahip olduğumuzu gösteriyor. Bu denemeyi yapan ve bu sistemi her gün kullanan askerlerle gurur duyuyorum" dedi.

KUZEY KORE'YE GÖZDAĞI

ABD’nin bu denemesinin Kuzey Kore’nin son dönemde artan balistik füze faaliyetlerinden sonra geldi. Kuzey Kore son olarak, Pazartesi günü Japonya’nın Münhasır Ekonomik Bölgesine bir balistik füze fırlatmıştı.

SADECE JAPONYA İLE PAYLAŞILDI

ABD’nin karaya konuşlu sistemlerinin yanı sıra donanmasında bulunan Arleigh Burke Sınıfı Destroyerler ve Ticonderoga Sınıfı Kruvazörler ile de balistik füze savunması yapabiliyor. Bu gemilerde mevcut SM-2 ve SM-3 füzeleri kıtalararası balistik füzelere karşı yetersiz. Bu nedenle söz konusu gemilere yakın bir zamanda daha uzun menzilli SM-6 füzelerinin monte edilmesi planlanıyor. ABD, bu büyük yeteneği şu ana kadar sadece Japon donanması ile paylaştı.

YORUMLAR 11
  • Gerçek 6 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten de Kuzey Kore' nin füzelerinin ABD' ye ulaşamadığını bilmeyenler var. Yazık, anca hayal kurun zaten ;)
    Cevapla
  • net 6 yıl önce Şikayet Et
    daha kuzey korenin kaç füze fırlattığını bile anında açıklayamıyor iken adamın fırlattığı füzeleri vuracaklar. özellikle çoklu füze fırlatımlarında saatlar sonra tespit yapılabiliyor. muhaaa sanki deneme başarısız olsa onuda itiraf edecekler. yakalayamadık diye.
    Cevapla
  • işsizBilimAdami 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd milyonca füzen olsa ne olacak ufacık kuzey koreyi sen bir füzeyle yok etsende sana bi kaç füze isabet ederse yüz yıl kendine gelemezsin bu yüzden ülkelerin iç işlerine karışma dünyanın patronu sen değilsin
    Cevapla
  • Erdal 6 yıl önce Şikayet Et
    Füzeyi ABD atinca ana vatanı ve dünya barışını koruyorlar amma başkası kendi anavatanı ni dünyanın en saldırgan ve atom kullanmış tek ülkesine karşı koruyabilmek için deneme yapınca olmaz diyorlar ABD nin nekadar hakkı var ise o.korenin de o kadar var
    Cevapla
  • vay be arkadaş 6 yıl önce Şikayet Et
    umarım kuzey kore amerikaya özgürlük getirir o nükleer bonbalarla amerikaya özgürlüğün tadını gösterir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar