ABD itiraf etti! Rakka'da sivil katliam

ABD’li yetkililer DEAŞ karşıtı koalisyonun, Suriye ve Irak’ta toplamda 484 sivilin ölümüne neden olduğunu itiraf etti. .

ABD itiraf etti! Rakka'da sivil katliam
ABD itiraf etti! Rakka'da sivil katliam
GİRİŞ 04.06.2017 08:27 GÜNCELLEME 04.06.2017 08:28
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD öncülüğündeki DAEŞ karşıtı uluslararası koalisyonun, Suriye ve Irak'taki operasyonları sırasında 484 sivili "yanlışlıkla" öldürdüğünü açıkladı. Ağustos 2014 ile Nisan 2017 arasında Irak ve Suriye'de 21 bin 35 hava saldırısı düzenlendiği ve bu saldırılara ilişkin 440 sivil kayıp ihbarı geldiğini açıklayan CENTCOM raporunda, bunlardan sadece 118'inin "güvenilir" bulunduğu belirtildi. Yerel kaynaklar ve koalisyonun hava saldırılarını yakından izleyen birçok bağımsız sivil toplum örgütü ise sivil kayıpların aslında bu sayının çok üzerinde olduğunu söylüyor. Suriye ve Irak'taki hava saldırılarını ağırlıklı olarak yerel kaynaklardan izleyen Airwars adlı gözlem örgütünün raporlarına göre, koalisyon saldırılarında şimdiye dek en az 3 bin 817 sivil yaşamını yitirdi. Aynı kaynağa göre ABD havasaldırılarının rol oynadığı olaylarda, bu sayıya ilave olarak 2 bin 700'den fazla sivil kayıp daha yaşandı. Airwars, DEAŞ'ın kaleleri olan Musul ve Rakka kentlerinin koalisyon güçleri tarafından geri alınması için geçen yılın sonunda başlatılan operasyonlar yüzünden sivil kayıpların tavan yaptığını belirtiyor.

RAKKA'DA 28 KAYIP DAHA

Raporun yayımlanmasından hemen sonra koalisyon uçaklarının, DEAŞ'ın sözde başkent ilan ettiği Suriye'nin Rakka kentine yönelik düzenlediği hava saldırılarında 28 sivilin daha öldüğü ve onlarca kişinin de yaralandığı belirtildi..

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 20
  • Çorumlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Yanlışlıkla sizi birgün bombalarız biz
    Cevapla
  • Ali Veysel 6 yıl önce Şikayet Et
    Operasyonu yürüttüğünüz örgütte aynı sizin cinsten. Acımasız katil sürüleri
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    sivillerin canlarını da aldılar evlerini de harap ettiler abd ve koalisyon güçleri yıkmakla öldürmekle nereye varacağını hesap ediyor
    Cevapla
  • zabit 6 yıl önce Şikayet Et
    Sabırla ve şükür ile kıyameti bekliyoruz.
    Cevapla
  • İspo 6 yıl önce Şikayet Et
    Yav bu ışid veya daeş'in israil'i vurduğunu duyan var mı!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!