Pentagon'dan İncirlik açıklaması!

Pentagon, dün başlatılan Rakka Operasyonu için İncirlik Üssü’nün kullanıldığını açıkladı.

Pentagon'dan İncirlik açıklaması!
Pentagon'dan İncirlik açıklaması!
GİRİŞ 07.06.2017 14:19 GÜNCELLEME 07.06.2017 14:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Jeff Davis yaptığı açıklamada, DEAŞ’ın Suriye’deki kalesi Rakka’nın düşürülmesi için başlatılan PKK’nın Suriye uzantısı YPG/PYD’nin yönettiği Suriye Demokratik Güçleri (SDG)’nin yürüttüğü operasyonda İncirlik Üssü’nün de kullanıldığını açıkladı.

Pentagon Sözcüsü, Türkiye’nin YPG/PYD’nin Rakka Operasyonu’na katılmasına ilişkin itirazlarına yönelik yaptığı açıklamada, "Türkiye’nin kendi çıkarlarına ilişkin hassasiyetlerine hassas davranıyoruz. Verdiğimiz silahlar DEAŞ’a karşı kullanıldı" dedi. Davis, "İncirlik’i DEAŞ’a yönelik hava saldırılarında kullanmaya devam ediyoruz. Rakka Operasyonu’nda kullanılıyor" dedi.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Jeff Davis, Rakka Operasyonu’nda HH-64 Apache helikopterleri kullanıldığını ve deniz kuvvetleri ile de SDG’ye destek verdiklerini açıkladı. Davis, şehirde yüzlerde DEAŞ militanının olduğunu da belirtti.

YORUMLAR 1
  • Emir 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne demek oluyor incirliği herkese kapatalım ypg ile beraber olucan bizim yerimizi kullanıcan kabadayı kesildi bunlar başımıza bi bahane ile burayı kapatalım ey yetkililer
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi