Mars'a seyahat yalan oldu!

Elon Musk, Mars’a seyahat için kullanılması düşünülen Falcon Heavy roketinin testinin büyük ihtimalle başarısız olacağını söyledi.

Mars'a seyahat yalan oldu!
Mars'a seyahat yalan oldu!
GİRİŞ 21.07.2017 17:36 GÜNCELLEME 21.07.2017 17:36
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

SpaceX’in kurucusu ve Tesla Motors ile PayPal’ın kurucu ortaklarından olan Elon Musk daha önce Mars'ı kolonize etmek için planlarını açıklamıştı. Marsa 1 milyon insan gönderebileceğini düşünen Musk’tan hayal kırıklığı yaratacak açıklamalar geldi. 

Musk, bu görev için başarılı bir şekilde iniş ve yeniden kalkış yapan SpaceX'in Falcon Heavy roketini kullanmayı düşünüyordu. 

Perşembe günü yapılan ISS R&D konferansında konuşan Musk, Kızıl Gezegen’e gitme planının tamamen Falcon Heavy’nin başarılı bir şekilde kullanılabilir duruma gelmesine bağlı olduğunu ancak ilk testte büyük ihtimalle başarısız olacaklarını söyledi.

Bu yıl içerisinde tamamlanması düşünülen Falcon Heavy, 54 ton kaldırma gücü ile dünyanın en büyük roketi olacak. 

Bu tür bir roketi geliştirmenin kolay olmadığını söyleyen Musk, “Bu, SpaceX’in tahmin ettiğinden çok ama çok daha zor olacak” dedi.

Musk, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bu roketi geliştirme konusunda birçok risk var. Bu roketin ilk testinde Mars’ın yörüngesine ulaşmama riski oldukça yüksek. Umarım kalkış rampasından çok uzakta düşer. Kalkış rampasının zarar görmemesini bir kazanç olarak göreceğim.”

YORUMLAR 3
  • ZorAgaBuGitmeler 6 yıl önce Şikayet Et
    Gitseler Bile olacaklar belli çünkü yanlış birşey yaparlarsa kolonidekiler direk ölür koloni fakat dünyadaki hiç birşeyi orda bulamazlar
    Cevapla
  • Mahmut 6 yıl önce Şikayet Et
    Adam espritüel açıklamalarla bu konuda ne kadar kararlı olduğunu ifade etmiş. Sanırım anlayamayanlar var...
    Cevapla
  • yarbay 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH akıl fikir versin dicem de elalemin gavurunda akıl olsa MÜSLÜMAN olurlardı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı