Mekke'ye ikinci balistik füze saldırısı girişimi

Yemen topraklarından Suudi Arabistan'ın Mekke bölgesine atılan balistik füze, hava savunma sistemleri tarafından imha edildi.

Mekke'ye ikinci balistik füze saldırısı girişimi
Mekke'ye ikinci balistik füze saldırısı girişimi
GİRİŞ 28.07.2017 04:37 GÜNCELLEME 28.07.2017 04:37
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçleri komutanlığından yapılan açıklamada, "Hac mevsimini başarısız kılmak için Yemen'deki Husiler tarafından kutsal kent Mekke'ye yönelik 'umutsuz' balistik füze saldırısı yapıldığı" belirtildi.

HAVADA İMHA EDİLDİ

Açıklamada, saldırının Taif kenti yakınlarında bulunan ve kutsal kent  Mekke'ye 69 kilometre uzaklıktaki El-Vesile bölgesinde Suudi Arabistan hava  savunma sistemleri tarafından herhangi bir hasara neden olmadan havada imha edildiği ifade edildi.
 
Husilerin, Yemen topraklarına füze ve silah girişini yapmak için güçlü  kontrol mekanizması olmayan Hudeyde Limanı'nı ve insani yardım taşıyan gemileri  kullandığı kaydedilen açıklamada, BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh  Ahmed'e, limanların ve insani yardım gemilerinin bu amaçlarla kullanılmasına  binaen Yemen vatandaşlarının hayatlarını tehlikeye atan Husilere gerekli  müdahalenin yapılması ve limanlara gelen gemilere yönelik güçlü kontrol  mekanizması kurulması için çağrısı yapıldı.
 
Husilerin, Müslümanların kıblesi Kabe'nin bulunduğu kutsal Mekke  kentine 12 Eylül'de gönderdiği balistik füze, Kabe'ye 65 kilometre kala havada  imha edilmişti.

YORUMLAR 29
  • recep 6 yıl önce Şikayet Et
    yazık..
    Cevapla
  • Osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    İslamın belası şia bir kere de israil e saldırdığınızı görelim. Bunlar siyonizm tarafından antisiyonist hareketi kontrol edebilmek amaçlı beslenen gruplardan biri. Fetö gibi ışid gibi daeş gibi el kaide gibi vehhabiler gibi...
    Cevapla
  • Momed Oğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    İslâm ulkeleri yoneticileri ne bekliyolar fuzenin mekke dusmesinimi. Herkes 5 bin kisilik ordu gondersin ve yemeni husilerden temizlesin yonetimini de dönüşümlü olarak yada ortak 1ini birakarak ele gecirsinler. Amac arap krallarini korumak degil maden yemen tehdit kabeye butun islam ulkeleri orda asker bulundursun tehdit giderilsin.
    Cevapla
  • kosovali_prizren 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah korusun Mekke saldiri olsun tabi ki her müslimanin görevidir Mekke korumak yanliz suudi arabistan Filistine nekadar destek oluyor nekadar israile baski yapiyor onu bana anlat
    Cevapla
  • Bati 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu savaşlar füzeler teröristler neden hep bizim coğrafya da. Yikilasin yok olasın Abd
    Cevapla
  • mustafa laz 6 yıl önce Şikayet Et
    oraya da yetişiriz koruyamıyorsanız BEŞERİ olarak var gücümüzle (TÜRKİYE)koruruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den 'erken seçim' çıkışı! ‘Akdi bozmak demektir’
Yalanlara tepki gösterip borçları açıkladı! 20 günde 2 milyar TL harcamadıysanız...