BM'nin DAEŞ raporu: Dua bile bilmiyorlar

BM, DEAŞ'a katılmak için Suriye'ye giden 12 ülkeden 42 erkek ve 1 kadınla görüştü. Çıkan sonuç; islamla alakaları yok, dua bilmiyorlar.

BM'nin DAEŞ raporu: Dua bile bilmiyorlar
BM'nin DAEŞ raporu: Dua bile bilmiyorlar
GİRİŞ 10.08.2017 16:36 GÜNCELLEME 10.08.2017 16:37
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler Terörle Mücadele Merkezi, 'yabancı savaşçı' olmak için Suriye'ye giden 12 ülkeden 42 erkek ve 1 kadınla yapılan detaylı görüşmeleri rapor haline getirdi.

"DUA ETMEYİ BİLE BİLMİYORLAR"

Raporda, "Bu kişiler Müslümanları koruduklarını savunuyorlar. Ancak hiçbir şey göründüğü gibi değil. Din konusunda tamamen bilgisizler. Dua etmeyi bile bilmiyorlar." denildi.

Geçtiğimiz hafta yayımlanan rapor, DEAŞ'lı teröristlerin eğitim durumu, sosyal konumları ve ruh halleri hakkında çarpıcı tespitleri ortaya koydu.

"İYİ EĞİTİM ALMAMIŞLAR"

"Bu kişiler Müslümanları koruduklarını savunuyorlar. Ancak hiçbir şey göründüğü gibi değil. Din konusunda tamamen bilgisizler. Dua etmeyi bile bilmiyorlar. Hiçbiri iyi eğitim alamamış, saygın bir meslekleri yok." denilen çalışmayı yürüten Profesör Hamed el-Said ve İngiliz terör uzmanı Richard Barrett, birçok farklı unsura bağlı olması nedeniyle teröristlerin Suriye'ye gidiş amaçlarını genelleştirmenin zor olduğunu söyledi.

Vatan gazetesinde yer alan habere göre El-Said ve Barrett, Suriye'ye gidişlerde, sosyal ağlar ve aracı kişilerin önemli yer tuttuğunu ancak kişilerin örgütlere yönelik sempatilerinin de etkili olabileceğini kaydetti. Raporda, 12 ülkeden 43 teröristin 33'ünün Suriye'ye ulaştığı ancak daha sonra buradan ayrılmaya karar verdiği kaydedildi. 10 teröristin ise Suriye'ye ulaşamadan güvenlik yetkilileri tarafından yakalandığı bildirildi.

MERMİSİZ ATIŞ TALİMİ YAPIYORLAR

Rapora göre, Suriye'ye terörist olma niyetiyle girmediklerini, dönerken de terörist olma amacı gütmediklerini iddia eden DEAŞ'lılar, Suriye'de kazandıkları tek askeri deneyimin ise mermisiz atış talimi gibi basit uygulamalar olduğunu söyledi.

İşsizler, eğitimleri yok, yoksulluk içinde büyümüşler, İslam'ı bilmiyorlar, çoğu erkek, yaşları genç, İşçi sınıfı çocukları, hayatı anlamsız buluyorlar, ideoloji eksiklikleri var.

YORUMLAR 3
  • Ramo 6 yıl önce Şikayet Et
    Yani bir amerikan & batı projesi olduğu ortaya çıktı mı demek istediniz. Türkiye bunu başından beri söylüyor ama bırakın batıyı içimizdeki batı hayranı chp ve amigoları bile dinlemek istemiyor.
    Cevapla
  • oraloğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    nasihat: yaptıkları amellerden ,, bunların dini islam ile hiç alakalarının olmadığını hep söylüyorum.dini islam üzere olupta ,, bunların peşinden giden. yandı.
    Cevapla
  • fatma 6 yıl önce Şikayet Et
    yenimi farkına vardılar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İrlanda, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açılan soykırım davasına müdahil oluyor
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı