Kuzey Kore'den Trump'a ağır sözler

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho, ülkesinin nükleer faaliyetlerinin amacının caydırıcılık ve ABD işgalini önlemek olduğunu söyledi.

Kuzey Kore'den Trump'a ağır sözler
Kuzey Kore'den Trump'a ağır sözler
GİRİŞ 24.09.2017 07:31 GÜNCELLEME 24.09.2017 07:33
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Ri, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ülkesinin nükleerfaaliyetleri ve ABD Başkanı Donald Trump'ın sözlerine ilişkin açıklamalar yaptı.

"PARMAĞI NÜKLEER SİLAHLARDA BİR DENGESİZ"

Trump'ı, "parmağı nükleer silahlarda olan zihnen dengesiz bir megaloman" olarak nitelendiren Ri Yong Ho, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'a "intihar görevindeki roket adam" diyen ABD Başkanı Trump'a, "bu şekilde devam etmesi halinde Kuzey Kore roketlerinin tüm ABD anakarasına ulaşacağı" tehdidiyle yanıt verdi.

"ONDAN BAŞKA KİMSE İNTİHAR MİSYONUNDA DEĞİL"

"Trump'tan başka kimse intihar misyonunda değil" ifadesini kullanan Ri, "Bu intihar saldırısı nedeniyle ABD'de masum siviller ölürse, bunun sorumluluğu tamamen Trump'a aittir." dedi.

TRUMP "TAMAMEN YOK EDERİZ" DEMİŞTİ

ABD Başkanı Trump, BM'deki konuşmasında, eğer ABD ve müttefiklerini korumak zorunda kalırlarsa "Kuzey Kore'yi tamamen yok etmekten başka seçeneğimiz kalmaz." şeklinde açıklama yapmıştı.

"AMACIMIZ, ABD İŞGALİNİ ÖNLEMEK"

Ri Yong Ho, nükleer faaliyetlerin tamamen korunma ve caydırıcılık amaçlı olduğunu da savunarak, "Bizim ulusal nükleer gücümüz savaşa karşı caydırıcılık, ABD'nin nükleer tehditlerine son verme ve ABD işgalini önleme amaçlıdır. Nihai hedefimiz ABD ile güç dengesini tesis etmektir." ifadelerini kullandı.

BM'NİN YAPTIRIM KARARINA ELEŞTİRİ

Kuzey Kore'ye yönelik BM Güvenlik Konseyi yaptırımlarını da "haksızlık" olarak değerlendiren Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri, bu yaptırımların ülkesini nükleer faaliyetlerden alıkoyamayacağını söyledi.

Kuzey Kore son haftalarda 6'ncı nükleer denemesi ile yeni balistik füze denemelerini gerçekleştirmiş, uluslararası toplum ise bu ülkeye sert tepki göstermişti

YORUMLAR 14
  • Alper 6 yıl önce Şikayet Et
    Dünyadaki terörizmin en büyük destekcisi ABd,dir,işte FETÖ,PKK,DAEŞ,El Kaide vb. terör örgütlerinin tek hamisi CİA.ABD elindeki silahlarla bütün dünyayı sömürge haline getiren,dünyadaki antidemokratik ülkelerin en büyük hamisi.
    Cevapla
  • adnan 6 yıl önce Şikayet Et
    Ah ölmeden zalim katil TERORİST abd nin yok olduğunu görseydim
    Cevapla
  • yorumsuz 6 yıl önce Şikayet Et
    mezardan da gorebilirsin hocam sikinti etme;)
    Cevapla
  • canturk 6 yıl önce Şikayet Et
    abd israil ve ab ülkelerinde nukleer varken dunyanın hıc bır yerınde guvende olmayacagız nukleer el bırlıgı ıle toplanmalı ve yokedılmelıdır abd de 7000 tane nukleer var ve yarın dleı bır bır baskan cıkarsa dıye kaygı etmekten baska caremız olmasınmı ıstıyorlar ben koreye sonuna kadar hak verıyorum ya kımsede olmayacak yada herkeste olacak turkıyenınde nukleer sılahı olmalı hatta kıtalar arası nukleerı olmalı en az 7000 tane olmalı
    Cevapla
  • Hasan doğru 6 yıl önce Şikayet Et
    Sizin abd nizde batınızda hep şişirme. Kara gücünüz yok. Çünkü buna sizde yürek yok. Nükleer balistik füzeler ise dünyada hızla yayılıyor. Dolayısı ile sonunuz yaklaşıyor.
    Cevapla
  • Aksaray68 6 yıl önce Şikayet Et
    Kore nin yanindayiz. Teknolojiyi Türkiye ile paylasmali Avrupaya adamlik dersi verelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı