İran'dan Barzani'ye karşı yeni hamle

İran Yüksek Güvenlik Konseyi, Bağdat yönetimin isteği üzerine İran hava sahasını Kuzey Irak'tan kalkan tüm uçaklar için kapattığını duyurdu.

İran'dan Barzani'ye karşı yeni hamle
İran'dan Barzani'ye karşı yeni hamle
GİRİŞ 24.09.2017 15:10 GÜNCELLEME 24.09.2017 16:52
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

İran Yüksek Güvenlik Konseyi, Bağdat yönetimin isteği üzerine İran hava sahasını KuzeyIrak'tan kalkan tüm uçaklar için kapattığını duyurdu.

İranlı öğrenciler Haber Ajansı İSNAya göre, Husrevi, "İran, Irak merkezi yönetiminin talebi üzerine İran hava sahanlığını Irak Kürt Bölgesel Yönetimine kapatmıştır." dedi.

Husrevi, "İrandan Süleymaniye ve Erbil kentlerine ve aynı zamanda hava sahanlığımızdan Irak Kürdistan Bölgesine doğru uçuşlar durdurulmuştur. Referandumun yapılması halinde kara sınırları da kapatılacaktır." açıklamasını yaptı.

Haberde Irak merkezi yönetiminin İranın IKBYye sınırlarını kapatması talebinde bulunduğu ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR 75
  • türkiyem 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlarada günenilmez
    Cevapla
  • Millet 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu coğrafya da insanlar kana susamış olduklarından diplomasi sonuç vermez. Afrin harekatı öncesi bir referandum yanıltması yapılıp bizi test ediyor olabilirler dikkat edelim. Oyunların en büyüğü bize oynanıyor gibi duruyor.
    Cevapla
  • efe 6 yıl önce Şikayet Et
    ıran ırakta amerıka ısraılle ısbırlıgı yapar cunku cıkarları ortak noktada kesısıyor sımdı noldu ırakta sunni yonetım varken şimdi şii yonetım var sımdı bızde cıkarlarımız ortusuyorsa ıran ırakla ısbırlıgı yapmamız lazım oyle surıyedekı gıbı katıl esed deyıp sonra esed kalabılır dememek ıcın sabırlı olmak lazım dereyı gormeden pacayı sıvamıcaksın
    Cevapla
  • kahramanmaraşlı 6 yıl önce Şikayet Et
    1 milyon nufuslu kahramanmaraşda hdpnin y oranı 3,4 yani 20 bin küsür ama sokakta kürtçe bilen bile yok ama sözde büyük kürdistan haritasında göstermişler kahramanmaraaşı
    Cevapla
  • Hayat 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz 16B kadıköy topselvi otobüsünü bekliyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi