ABD'ye şok suçlama! Savaşır gibi yapıyorsunuz

Rusya, ABD’yi DAEŞ’le savaşır gibi yapmakla suçladı.

ABD'ye şok suçlama! Savaşır gibi yapıyorsunuz
ABD'ye şok suçlama! Savaşır gibi yapıyorsunuz
GİRİŞ 10.10.2017 11:24 GÜNCELLEME 10.10.2017 12:16
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Rusya, ABD’yi Suriye ve Irak’ta DAEŞ’le savaşır gibi yapmakla suçlayarak, ABD’nin bilinçli olarak hava saldırılarını azalttığı ve militanların Suriye’ye ilerlemesine izin vererek, Rusya destekli Suriye Ordusunu yavaşlatmakla suçladı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov tarafından yapılan açıklamada, ABD liderliğindeki DAEŞ’e karşı kurulan koalisyonun, Eylül ayında DAEŞ’e karşı gerçekleştirdiği hava saldırılarında görülen keskin düşüşün Rusya destekli Suriye Ordusu’nun Deyrizor şehrini geri almasıyla gerçekleştiğini söyleyerek, Moskova ve Washington arasında yaşanan gerginliğe işaret etti: "Herkesin ABD liderliğindeki DAEŞ’e karşı koalisyon’un Irak’ta DAEŞ ile savaşır gibi yaptığını görmesine rağmen, ABD şimdi bir de Suriye’de DAEŞ’le savaşır gibi yapıyor" dedi.

Bu durumun, Fırat Nehri’nin sol kıyısına yerleşmeye çalışan çok sayıda terörist Irak’tan Suriye’ye geçmesine imkan sağladığını ifade eden Konaşenkov, "Pentagon ve koalisyonun aldıkları aksiyonların bir açıklamaya ihtiyacı var. Onların bu değişimi, Rus hava kuvvetlerinin desteğiyle Suriye ordusunun, Fırat'ın doğusundaki Suriye topraklarını geri alabilmelerini zorlaştıracak kadar karmaşık bir hale getirme arzusu mu? Yoksa DAEŞ teröristlerini Irak’tan Suriye’ye doğru sürerek, Rus hava saldırısının önüne atmak mı?" dedi.

Konaşenkov, Suriye birliklerinin DAEŞ’i Deyrizor’dan çıkarmaya çalıştığını ancak DAEŞ’in birliklerini Irak üzerinden gelen "yabancı askerleri" ile takviye ettiğini söyledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 20
  • DOBRA UTRA 6 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar daha yeni uyanmaya başlamış.
    Cevapla
  • ömer 6 yıl önce Şikayet Et
    Daha açık konuşmamaları çok tuhaf. Deaşi abd besliyor.
    Cevapla
  • turker 6 yıl önce Şikayet Et
    Evet cok dogru
    Cevapla
  • mert 6 yıl önce Şikayet Et
    eyyy amerika ortadoğudan defol git fitne fesat tohumları seni yakar.
    Cevapla
  • yavuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence de dogru tespit.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var