Trump'tan flaş PYD ve Rakka açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, SDG (PKK/PYD) ve Suriye'de DEAŞ'a karşı savaşan müttefiklerinin Rakka'yı başarılı bir şekilde geri aldığını belirtti

Trump'tan flaş PYD ve Rakka açıklaması
Trump'tan flaş PYD ve Rakka açıklaması
GİRİŞ 21.10.2017 21:13 GÜNCELLEME 21.10.2017 21:19
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

AA'nın haberine göre, Trump, yazılı açıklamasında, Rakka'nın DEAŞ'tan temizlendiğini bildirdi.

BÜTÜN ŞEHİR DEAŞ'TAN TEMİZLENDİ

SDG ismini kullanan terör örgütü PKK/PYD’ye de atıfta bulunduğu açıklamasında Trump, "SDG (PKK/PYD) ve Suriye'de DEAŞ'a karşı savaşan müttefiklerimiz, terör grubunun (DEAŞ) başkenti olarak ilan ettiği Rakka'yı başarılı bir şekilde geri aldı. Ortak çalışma sonucunda güçlerimiz bütün şehri DEAŞ'tan temizledi." ifadesine yer verdi.

Rakka'nın geri alınmasının DEAŞ'a karşı mücadelede "kritik bir dönüm noktası" olduğunu vurgulayan Trump, şunları kaydetti:

DEHŞETE SON VERECEĞİZ

"Yakında yeni bir evreye geçerek Suriye'deki tansiyonu düşürmek için yerel güçleri destekleyeceğiz ve kalıcı barışın sağlanması için şartları genişleterek terör güçlerinin geri dönerek ortak güvenliği tehdit etmesine son vereceğiz. Şiddetin son bulması için müttefiklerimizle diplomatik süreçleri destekleyerek mültecilerin evlerine geri dönmesini sağlayacağız ve Suriye halkının dehşetine son verecek siyasi geçiş sürecini sağlayacağız."

Trump, Başkanlık seçim kampanyalarında ABD halkına DEAŞ'ı "bitireceğini" vadettiğini hatırlatarak göreve geldikten sonra ilk yaptığı işin bu örgütle mücadele etmek olduğunu belirtti.

YORUMLAR 39
  • Adalet 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir terör örgütünü başka bir terör örgütüyle yendiğinizi söylüyor ve bunada zafer diyorsunuz öylemi? Sonra bu terör örgütüne özerklik sonrasında devlet kurma desteği verirsiniz.Peki bu kime yarar bölgeye yaramaz insanlığa yaramaz iyide kime yarar?Sizin menfaatiniz desek peki terör örgütünden ne menfaat beklenir.Her türlü gayrimeşru işlerinizde kullanmak başka ne olabilir.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Galatasaray bu maçı alırsa şampiyon olur. galipolan allahtir
    Cevapla
  • kayra-keskin 6 yıl önce Şikayet Et
    tek bir dehşet var dünyada oda washington yönetimidir
    Cevapla
  • ibo 6 yıl önce Şikayet Et
    amerikanın yaşlı lideri aç gözünü bak yıllardan beri bu pkk pyd terörünün türk askerinie karşı yıllardan beri hayince kalleşce saldırılarını görmüyormusun kör adam.türkiyeye yapılan sizede 100 kat fazla olur inşallah.
    Cevapla
  • Bircihan 6 yıl önce Şikayet Et
    Küçükken çelik çomak oynardık deas ypy nin oyuna öyle biri kaçıyor biri almış gibi yapıyor ikisininde sahibi belli baktılarki ırak kimyasal silah var diye girdik buraya bi örgüt kuralım onu temizliyoz diye girelim dediler Avrupa bi kaç bomba eylem hurra gir bakalım petrole
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...