Almanya'dan Rusya'ya 'Kırım' göndermesi

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Rusya ve Almanya arasında “açık yaralar” bulunduğuna işaret ederek, açıklamalarda bulundu.

Almanya'dan Rusya'ya 'Kırım' göndermesi
Almanya'dan Rusya'ya 'Kırım' göndermesi
GİRİŞ 26.10.2017 11:58 GÜNCELLEME 26.10.2017 12:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Steinmeier, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Moskova’da gerçekleştirdiği görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Almanya ve Rusya arasındaki ilişkilerin, normal düzeyinden çok uzaklaştığını vurgulayan Steinmeier, “Biz ve Rusya, mevcut durumun bizi tatmin edemeyeceği konusunda hemfikiriz.” dedi.

Rusya ve Almanya arasındaki ilişkilerde “açık yaralar” ve çözülmeyen sorunlar olduğunun altını çizen Steinmeier, “Özellikle Kırım’ın ilhakı ve Ukrayna’nın doğusundaki çatışmalar, ikili ilişkilerimiz üzerinde bir yük ve yük olmaya da devam edecek.” değerlendirmesinde bulundu.

Putin ise Steinmeier ile görüşmesinde Ukrayna meselesinin ele alındığını belirterek, “Ukrayna’nın güneydoğusunda istikrarın sağlanması için Minsk anlaşmalarının temel oluşturması konusunda Sayın Steinmeier ile hemfikiriz. Rusya’nın girişimi olan Ukrayna’ya BM Barış Gücü askerlerinin gönderilmesi konusunu da bu bağlamda ele aldık. Tüm zorluklara rağmen gelişmeye devam eden Rusya-Almanya ilişkilerini daha da ilerletmek arzusundayız.” dedi.

YORUMLAR 1
  • Führer 6 yıl önce Şikayet Et
    İki ezeli dusman dan dost olmaz bunlar yine birbirine girecekler ilerde
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail Gazze'de soykırım yapması için PKK'yı da getirmiş! Katliam ortaklığı ifşa oldu
Bakan Şimşek'ten 'Erdoğan' açıklaması: 'İtibar etmeyiniz'