ABD'den Türkiye'ye 'S-400' tehdidi!

ABD Hava Kuvvetleri Müsteşar Yardımcısı Grant, Rusya'dan S-400 füze savunma sistemleri satın alması halinde Türkiye'nin NATO teknolojilerine erişiminin kısıtlanacağını söyledi.

GİRİŞ 17.11.2017 12:48 GÜNCELLEME 17.11.2017 14:40
Bu Habere 325 Yorum Yapılmış

Heidi Grant, Türkiye'ye S-400 sistemleri alımı konusunda uyarılarda bulundu.

Grant, "Eğer Türkiye S-400'leri alırsa, NATO teknolojilerine erişimi kısıtlanır. İleriki aşamada da Türkiye'nin F-35 tipi 5. nesil bombardıman uçaklarını edinme ve kullanma imkanlarına yönelik tedbirler alınabilir" dedi.

 

'NATO STRATEJİSİ, S-400'LERLE İŞBİRLİĞİNE İZİN VERMİYOR'

S-400 anlaşmasının hayata geçmesinin Türkiye ve NATO arasındaki askeri işbirliğini ciddi şekilde etkileyeceğini kaydeden Grant, NATO stratejisinin S-400 sistemleriyle işbirliğine izin vermediğinin altını çizdi.

ABD NASIL BİR YOL İZLEYECEK?

Türkiye'nin muhtemel S-400 alımında ABD'nin nasıl bir yol izleyeceğini henüz belirlemediğini de söyleyen Grant, sözlerini şöyle sürdürdü: "Öncelikle anlaşmanın hayata geçip geçmediğine, gelecekte bir arada nasıl işlev gösterebileceğimize bakacağız. Ancak şu an için S-400 sistemleriyle işbirliği yapamayacağımızı söyleyebilirim."

'F-35 SEVKİYATINDA SORUNLAR YAŞANABİLİR'

S-400'lerin Ankara'nın ilk kez gerçekleştireceği F-35 alımı üzerindeki olası etkisini de detaylandıran Grant, 2018 yılında planlanan Türkiye'ye F-35 sevkiyatıyla ilgili sorunlar çıkabileceğini kaydetti.

'F-35'LER İÇİN FELAKET OLUR'

Bu arada ABD'li uzmanlara göre Türkiye'nin S-400 sistemlerini ve F-35 uçaklarını bir arada kullanması, Rusya'nın sistemler üzerinden elde edeceği verilerle bombardıman uçaklarının zayıf yönlerini öğrenmesine neden olur ve bu da, F-35'ler için bir felaket anlamına gelir.

YORUMLAR 325
  • Burak 6 yıl önce Şikayet Et
    Asıl düşman amerika ingiltere ve israildir Net.
    Cevapla
  • öz 6 yıl önce Şikayet Et
    nato ne işe yarıyor,nato bizi kimden koruyacak? bizim esas düşmanlarımız nato bünyesinde en büyük düşmansa abd!
    Cevapla
  • Asım 6 yıl önce Şikayet Et
    Nato teknolojisi; bizi resimler ile düşman yerine koymak, ihtiyacımız olan silahları vermemek, terörist üretip Türkiye'ye saldırtmak, Teröristlere 3000 tır silah vermek vs. Midir?
    Cevapla
  • Adiga81 6 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan'ın S300 leri problem değil ama Türkiye'nin S400 leri problem oyle mi ? Maalesef adam dediğini yapabilir ve biz de hiçbir şey yapamayız. Bu iş te daha önce parasını ödeyip te alamadığımız gemi işine döner.
    Cevapla
  • Turgay Abi 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizim roketsan biraz çalışsa böyle şeyler olmaz.Adamlar alışmış salla başını al maaşını yapmaya .Roketsan devlete yarardan çok zarar veriyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı