Hariri'nin asistanı konuştu

Lübnan Başbakanı Hariri, Cumartesi günü Fransa'da Macron ile görüşecek. Yetkililere göre bu görüşme Lübanan krizini çözüme götürecek.

Hariri'nin asistanı konuştu
Hariri'nin asistanı konuştu
GİRİŞ 17.11.2017 15:30 GÜNCELLEME 17.11.2017 15:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hariri’nin asistanlarından gelen açıklamaya göre Lübnan başbakanı Saad Hariri, Cumartesi günü Paris’te Fransa Başkanı ile görüşecek. Yetkililere göre Hariri bu ziyaretle özgür olduğunu dünyaya göstermiş olacak.

Lübnanlı ve Fransız yetkililer ziyaretin Lübnan krizinde çözüme kapı aralamasını umuyor.

Hariri iki hafta önce Riyad’a giderek, Hizbullah’tan korktuğu ve can güvenliği olmadığı gerekçesiyle istifa ettiğini açıklamıştı.

Ziyaret Lübnan krizini çözecek

Bugün, Lübnan İçişleri Bakanı ve Hariri’nin partisinde üst düzey yönetici olan Nohad Machnouk “Başbakan Hariri yarın Elysee sarayında Fransa Başkanı Macron ile görüşecek ve Lübnan bu karmaşadan kurtulacak.” İfadelerini kullandı.

Lübnan Başkanı Michel Aoun ile yaptığı görüşmenin ardından Machnouk “Daha fazla denge ve geçirdiğimiz zorluklarla daha fazla baş etme gücünü elde edeceğiz” dedi.

Fransız yetkililer Hariri’nin Beyrut’a ne zaman döneceğinin belli olmadığını, ancak ziyaretin Hariri’nin Suud’da alıkonulmadığını göstererek krizi yatıştıracağını umduklarını söyledi.

Başkan Aoun Bu hafta “kriz bitti” mesajını paylaşıp, Fransa ziyaretinin çözüme kapı aralayacağını ifade etmişti.

YORUMLAR 1
  • Yakub 6 yıl önce Şikayet Et
    Böyle olursa Israil saldırısı an ve an gerçekleşir! Neden? Suudi arabistan lübnan çözümü aradıkları yerler ülkeler şeytanın karargâhları da ondan. Türkiye ye geleni anlarım; samimî dost veya dost olmaya aday.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak