ABD dizisinde Türkiye aleyhine algı operasyonu

ABD’de yayın yapan ABC televizyonunda iki sezondur devam eden 'Designated Survivor' adlı diziyle Türkiye aleyhinde çirkin bir algı operasyonu yapıldı.

GİRİŞ 17.11.2017 21:18 GÜNCELLEME 18.11.2017 09:13
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

"Designated Survivor" isimli Amerikan dizisinde "Nuri Şahin" ismiyle konu edilen terörist elebaşı Fetullah Gülen, izleyicilere masum gösterildi. Dizide ABD Başkanı ile görüşen FETÖ elebaşının "darbe girişiminin arkasında olmadığı" yalanı büyük bir titizlikle işlendi. Dizide 15 Temmuz'un darbe girişiminin FETÖ bağkantısı olmadığı yalanının yanısıra ciddi çarpıtmalarla da Türkiye hedef alındı.

 

Dizi, ABD yönetimine karşı büyük ve neredeyse kusursuz bir darbe girişimi hazırlayan Patrick LIyod ile darbe öncesi görevden alınmak üzere olan ama ABD Başkanı Parlamento'da konuşma yaparken bombalı saldırı ile tüm yönetim öldüğü için Başkan olarak atanan bakan Tom Kirkman arasındaki mücadeleyi anlatıyor.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Kirkman'ın, saldırının yaşandığı gün ABD yasalarına göre herkes parlamento binasındayken dışarda kalması için seçilmiş bir kişi. Saldırı sonucu herkes öldüğü için sonradan LIyod'un adamlarından birinin yaşadığı ortaya çıksa da Kirkman'ın başkan olarak atanması ile dizide macera başlıyor.

SON BÖLÜMDE SKANDAL

Tabi bizim bu diziyi gündeme almamızın nedeni dün yayınlanan 2. Sezonun 7. Bölümü. Bölümün başlığı: "Family Ties" (Aile Bağları).

Dizinin bu bölümün konusu Türkiye. "Türkiye Cumhurbaşkanı" Fatih Turan, bir NATO toplantısı için ABD'ye gider. Burada ABD Başkanı Kirkman ile görüşür. Ortak basın açıklamasında Türkiye Cumhurbaşkanı nezaket kurallarını, devlet protokol kurallarını da aşarak ABD Başkanı'nın sözünü keser ve ABD'de yaşayan ve Türkiye'de yaşanmış darbenin sorumlusu olan Nuri Şahin'in ABD'den iadesini ister.

Türkiye Cumhurbaşkanını dizinin konumlandırış şekli, dizideki davranışları, mimikleri, kıyafetinin renkleri, İngilizce aksanı ve diğer yönleriyle tam bir algı operasyonunun parçası.

YORUMLAR 26
  • Furcanary 6 yıl önce Şikayet Et
    Kendileri için kaçınılmaz sonun geldiğinin farkındalar. İslam coğrafyası eskiden olduğu gibi yeniden, Türkiye önderliğinde birleşecektir. Hatta bu sefer öyle bir güç haline gelecek ki zulme uğrayan, siyonistlerin keyfine göre yönettikleri müslüman olmayan diğer milletler de bu birliğe dahil olacaklar. Küffarın karşısına bu sefer Osmanlıdan bile güçlü çıkacağız inşAllah. Bu söylediklerim bazılarına ütopik gelebilir ancak inancımız gereği itikat ettiğimiz efendimizin hadisleri, ulemanın yorumları ve geçmiş tarihin anlattıklarına bakarak böyle olacağına inanıyoruz.
    Cevapla
  • Haydar 6 yıl önce Şikayet Et
    Kıskandınız sizden daha iyi algı yapanlar var diye :)
    Cevapla
  • kayra-keskin 6 yıl önce Şikayet Et
    al işte koy ötekini al bunu misali, abd ab iyicene kuduz oldular adeta bize karşı hepsi
    Cevapla
  • Özet 6 yıl önce Şikayet Et
    İster sabun kullan , ister şampuan abd. Kafa nın içide dışı da kirli deyil PİS lik yuvası.
    Cevapla
  • Kafir toplulugu 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd vatandasi olmak cok utanc verici
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer
Bahisçi trollün naylon şirketine İBB’den 1.5 milyonluk ihale! İşte belgesi