Iraklı bakan: Talimatı verdik çalışmalar başladı

Irak Petrol Bakanlığı Sözcüsü Asım Cihad, Kerkük petrollerinin Ceyhan Limanı'na taşınması için yeni petrol boru hattı inşa etmeye başladıklarını duyurdu.

Iraklı bakan: Talimatı verdik çalışmalar başladı
Iraklı bakan: Talimatı verdik çalışmalar başladı
GİRİŞ 27.11.2017 00:12 GÜNCELLEME 27.11.2017 05:30
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Irak Petrol Bakanlığı Sözcüsü Asım Cihad, yaptığı yazılı açıklamada, "Petrol Bakanı Cebbar Luaybi, bakanlıktaki ilgili birimlere, Kerkük petrollerini Ceyhan Limanı'na taşıyacak Beyci'den (Salahaddin'e bağlı) Fişhabur'a uzanan yeni boru hattı inşaatı için gerekli talimatları verdi." ifadesini kullandı.

 

ALTERNATİF OLACAK

Söz konusu boru hattının terör saldırıları nedeniyle zarar gören eski boru hattına alternatif olacağını kaydeden Cihad, konuyla ilgili şirketlerin de yakında bakanlığa davet edileceği bilgisini paylaştı. 

YORUMLAR 9
  • Yasin 6 yıl önce Şikayet Et
    Size şahsi tavsiyem değerlendirmenizi şu şekilde yapın. En düşük memur maaşı, asgari ücret bu iktidar öncesinde sıfır km bir aracın fiyatının kaçta kaçıydı, şimdi aynı araç için kaçta kaç değerinde? Kaç lt akaryakıt alınabiliyordu şimdi kaç litre akaryakıt alınabiliyor? Örneğin 2000 yılı akaryakıt fiyatı ortalaması olan 0.58 TL ile şu anki 5,60 TL'yi karşılaştırın. Şu an en düşük memur maaşı 2700 TL desek, o zaman da 148 TL civarı desek varın hesabını da siz yapın.
    Cevapla
  • Yasin 6 yıl önce Şikayet Et
    MTV, ÖTV meselesine gelirsek, bu tarz vergilendirmeler bizim gibi hammadde değeri, teknolojik değeri yüksek ürünleri dışarıdan ithal etmek durumundaki Ülkelerde cari açığı kısma yöntemidir. (Cari açık ithalat ile ihracak arasındaki farktır. Bilmeyen çok.)Eğer bu vergilendirmeler olmasa ipnone, lüks araçlar v.b. ürünlerin artan ithalatıyla cari açık artacak, ekenomik dengeler bozulacak, vergilendirmeler için yaygara yapan aynı güruh bu sefer cari açık üzerinden yaygaraya devam edecektir. Bu arada ben de vergiler az olsun isterim ama bu durumun manipüle edilmesine de karşıyım.
    Cevapla
  • Yasin 6 yıl önce Şikayet Et
    Devletin aldığı vergiye laf eden arkadaşlara da diyeceğim şudur. Avrupa'da en az vergi alan ülke Bulgaristan. O da % 48 civarında vergi alıyor biz de ise ortalama % 60. Avrupa'da öyle güllük gülistanlık değil anlayacağınız. Diğer yandan şahsen akaryakıtın belli bir gelir düzeyi üzerindeki daha pahalı, çiftçi, asgari ücretli vb. gelir grubundakilere İSTİSNASIZ olarak daha ucuza satılması gerektiğini düşünüyorum. Çiftçiye % 50 mazot desteği mevcut ama bu daha kapsayıcı ve daha düşük gelirli olana daha avantajlı olarak uygulanabilmeli. Diyeceklerim şimdilik bu kadar.
    Cevapla
  • Yasin 6 yıl önce Şikayet Et
    Akaryakıt fiyatları en son 2013'te 5 TL'yi görmüştü. Reel olarak 2013'ten beri akaryakıt % 10 civarında zam gördü. Opet ve Aytemiz sitelerinden geçmiş yıllardaki akaryakıt ücretlerine bakabilirsiniz. 2013te düz memur olarak benim maaşım 1600 TL civarında iken şuan 3000 TL civarında. Petrol ürünlerindeki fiyatlandırma sistemi farklı. EPDK kontrolünde dolardaki yükseliş artış vb. piyasayı etkileyen aktörlerdeki dalgalanmalar akaryakıta zam veya indirim olarak hızlı bir şekilde yansıtılıyor. Ve belli kesimde kasıtlı olarak zam yüksek sesle dile getirilirken indirim hiç haber yapılmıyor veya cılız bir sesle ifade ediliyor. Bizim trend analizi yapmayı bilmeyen halkımız da bu yaygaraya aldanıyor.
    Cevapla
  • VATandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Dünyadaki tüm petroller Türkiye’de olsa Türkiye’den pazarlansa yinede dünyanın en pahalı akaryakıtı bizde olur Allah kabul etmesin
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ülkelerin çoğunda petrol litre fiyatının 6 ile 7 lira oldugunu biliyormusun. Nasil en pahalısı oluyor bizde
    Cevapla
  • Ertuğrulgazi 6 yıl önce Şikayet Et
    Devlet milletten vergi almasa ,en ucuz akaryakıt bizde olsa üste maaş verse niye az veryor diye mızmızlanan bir çok nankör çıkar bu ülkede...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken Suriye, Somali, Karabağ çıkışı...
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...