AB'den ABD'ye şaşırtan 'Kudüs' uyarısı

Avrupa Birliği Kudüs'ün statüsünde değişikliğe neden olacak herhangi bir karar ya da tek taraflı eylemin dünya genelinde yansımaları olacağı uyarısında bulundu.

AB'den ABD'ye şaşırtan 'Kudüs' uyarısı
AB'den ABD'ye şaşırtan 'Kudüs' uyarısı
GİRİŞ 05.12.2017 14:12 GÜNCELLEME 05.12.2017 14:12
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB), Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Es-Safadi'yle yaptığı telefon görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, ikilinin ABD yönetiminin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ihtimali üzerinde durulduğu belirtildi.

 

 

AA'nın haberine göre, açıklamada, "AB, Kudüs'ün statüsünde değişikliğe neden olacak herhangi bir karar ya da bireysel eylemin ciddi sonuçları olacağını düşünüyor. Böyle bir karar, dünya çapındaki kamuoyunda yankı uyandırabilir." ifadeleri yer aldı.

İsrail-Filistin arasındaki barış sürecine odaklanılması çağrısı yapılan açıklamada, ABD yönetiminin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması halinde barış sürecinin olumsuz bir şekilde etkileneceği uyarısı yapıldı.

Açıklamada, AB'nin anlamlı bir barış sürecinin tekrar başlatılması için tüm taraflarla irtibatta kalmaya devam edeceği bildirildi.

YORUMLAR 8
  • abc 6 yıl önce Şikayet Et
    Ey AB yıllardır kaçmaya çalıştığınız savaş sigindiginiz her zulmüne göz yumdugunuz ABD tarafından çıkarılacak siz rustan korkarken bizden bulacaksınız İran İsrail'i Rusya ABD yi vuracak gidisatiniz bu yonde
    Cevapla
  • Hz İsa 6 yıl önce Şikayet Et
    Hz İsa'nın çocukları hristiyan inananlar siz asıl nasıl bu Yahudilere Kudüs'ün peşkeş çekilmesine rıza gösterirsiniz.
    Cevapla
  • Enigma 6 yıl önce Şikayet Et
    Tüm yılanın başı israil ortadoğudaki tek sorunları onlar çıkarıyor. Bu haritadan israili silmek gerekiyor.
    Cevapla
  • realist 6 yıl önce Şikayet Et
    abd topluluk temsilcilerinin ucube, densiz, yersiz, sıfatlandırmakta zorlandığım açıklamalarının ciddiye alınacak hiçbir dalı yoktur... Böyle bir olayın olması abd nin devlet vasfının tamamen bittiğinin islam coğrafyasının tamamının tanımadığı bir topluluk olması demektir.
    Cevapla
  • Sebastiyan 6 yıl önce Şikayet Et
    abd nin ve israilin beyni iyice sulandı fazla da ciddiye almayın arkadaşlar....pirince giderken evdeki bulgurdan olacaklar ama haberleri yok..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!