ABD'den tehdit gibi açıklama: Askeri önlem alırız

Rusya'nın Orta ve Kısa Menzilli Füzeler Anlaşmasını ihlal ettiğini öne süren ABD Dışişleri Bakanlığı, Moskova'nın buna son vermemesi halinde askeri önlemler alacağını belirtti.

ABD'den tehdit gibi açıklama: Askeri önlem alırız
ABD'den tehdit gibi açıklama: Askeri önlem alırız
GİRİŞ 09.12.2017 03:58 GÜNCELLEME 09.12.2017 04:35
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Orta ve Kısa Menzilli Füzeler Anlaşmasını ihlal ettiğini öne süren ABD Dışişleri Bakanlığı, Moskova'nın buna son vermemesi halinde Washington'un ekonomik ve askeri önlemler alacağını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, 1987 tarihli Orta ve Kısa Menzilli Füzeler Anlaşması'nın 30. yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yayınladı.

 

SESSİZCE İZLEMEYECEĞİZ

 Sputnik'te yer alan habere göre ABD'nin Rusya'yı anlaşmayı uygulama sürecine dönmeye ikna etmek için çaba göstereceğini kaydeden belirten bakanlık, "Ancak Washington, Moskova'nın ihlalde bulunarak askeri sistemler geliştirmesini sessizce izlemeyecek. Diplomatik çözüm bulmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz ancak şu anda Rusya'yı ikna etmek için ekonomik ve askeri önlemleri gözden geçiriyoruz" ifadelerini kullandı.

ASKERİ SEÇENEK VURGUSU
 
Bakanlık, ABD ve müttefiklerinin korunması için orta ve kısa menzilli karasal füze sistemleri de dahil olmak üzere askeri seçenekleri gözden geçireceklerinin altını çizdi.
 
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, daha önce yaptığı açıklamada, Moskova'nın Orta ve Kısa Menzilli Füzeleri İmha Anlaşması'nı ihlal etmediğini ve anlaşmadan çıkmayı planlamadığını söylemişti.

YORUMLAR 65
  • Cengiz Y 6 yıl önce Şikayet Et
    abd dünya barışına dinamit döşemektedir.Derhal cezalandırılmalıdır.Abd dolarını hiç bir ülke kullanmasın.
    Cevapla
  • Tuncay 6 yıl önce Şikayet Et
    Birgün birileri bunlara haddini bildirecek.. sinir oldum bu ABD'ye.. inşallah görürüz o günleri..
    Cevapla
  • Uğur 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Rusya'yı tek gözüyle görüyor galiba.. :) Ekonomik olarak belki önlem alırsınız ama askeri olarak sizi çok takacaklarını zannetmiyorum Rusya'nın.. Çekik gözlü, sizi takmıyor Rusya takar mı zannediyorsunuz..
    Cevapla
  • Asım 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd, sesin kısılana kadar ses çıkart, bakalım sonunda ne olacak...
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Dinime küfreden bari müslim olsa.Diye bir söz var.Adam kendi yaptığı ihlalleri mubah görüyor,farklı bir ülke yapınca haram diyor.Angus inekleri bile sizden daha verimli hiç olmazsa bol et veriyorlar.Siz en son attığınız imza ile BM kararlarını ihlal etmediniz mi?Terörist dediklerinize binlerce tır silah,mühimmat yardımı yapmadınız mı?Artık eski TC gibi eski dünya düzenide yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler