'100 bin askerle saldırı planı' iddiası

Alman Bild gazetesi, Rusya'nın eylül ayındaki "Sapad 2017" tatbikatında NATO ile Avrupa ülkelerine karşı savaş provası yaptığını iddia etti

'100 bin askerle saldırı planı' iddiası
'100 bin askerle saldırı planı' iddiası
GİRİŞ 20.12.2017 17:56 GÜNCELLEME 20.12.2017 18:02
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Gazete, Batılı istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Rusya'nın 100 bin askerle düzenlediği tatbikatın adının resmiyette ''teröre karşı mücadele'' olduğunu ancak tatbikatın daha çok NATO ve Avrupa ülkelerine karşı savaş planı olduğunu yazdı. 

 

 

'YILDIRIM HAREKATI'

Tatbikattaki senaryoya göre, bir kaç gün içinde Baltık ülkelerinin alınması hedefleniyor. Ardından tatbikattaki simülasyonda, NATO üyesi Batı Avrupa ülkeleri ve özellikle Almanya, Hollanda, Polonya, Norveç, Finlandiya ve İsveç'e yıldırım harekatı düzenlenmesi yer alıyor.

Haberde, Rusya'nın dört yılda bir düzenlediği Sapad (Batı) tatbikatının savunma ve anti terör amaçlı olduğunu açıkladığı ancak bunun tam olarak doğru olmadığı öne sürüldü.

Gazete, Rus ordusunun savaş planlarının, NATO'nun askeri karşılık vermesini de önlemeyi hedeflediğini, bu amaçla tatbikatta Alman ve Hollanda donanmalarına ait tesislerin, kuzeyden yapılacak hava saldırılarıyla vurulması planının da bulunduğunu iddia etti.

Gazeteye konuşan istihbarat yetkilileri, Rusya'nın savaş durumunda İsveç ve Finlandiya’nın tarafsız kalmayacaklarını düşündüğünü, bu nedenle de bu ülkelere yönelik İskender füzeleriyle saldırılar planladığını ileri sürdüler.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 33
  • ... 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen yukarıdan biz aşağıdan bu işi bitiririz. NATO ve AB yolun sonuna geldi zaten. Birilerinin düğmeye basması yeter. Bu Rusya olursa, Türkiye yanında olur. Ve ya da olmalıdır.
    Cevapla
  • Vatann sever 6 yıl önce Şikayet Et
    Nato yapınca rusyaya karşı olmuyor
    Cevapla
  • kurt 6 yıl önce Şikayet Et
    eger rusya ile nato savasa girerse rusyayla savasmayiz nato bize hic destek vermedi
    Cevapla
  • Muhammet 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu tatbikata bizde katılsak keşke. Dünyaya iyi bir mesaj olurdu. Rusya ile müttefik olmak lazım. Nato yerin dibine batsın...
    Cevapla
  • bir garip yolcu 6 yıl önce Şikayet Et
    rusya ve türkiyenin "birleşik" ve "tek" olması lazım
    Cevapla
  • merdoglu 6 yıl önce Şikayet Et
    rusyaya güvenilmez ne yapacağı belli olmaz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı