İran'da tehlikeli gelişme! Onlar da sokağa çıktı

İran devlet televizyonu, bu sabah on binlerce rejim destekçisi kişinin İran genelindeki birçok kentte gösteriye başladığını duyurdu.

GİRİŞ 03.01.2018 11:52 GÜNCELLEME 03.01.2018 16:32
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

İran’da geçen hafta perşembe gününden beri devam eden eylemlerin nereye evrileceği dünyanın gündeminde. En az 27 kişinin öldüğü söylenen protestolar, 2009’da dönemin Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın yeniden seçilmesinde usulsüzlükler yapıldığını iddia eden muhalefetin gösterileriyle karşılaştırılıyor. 

REJİM DESTEKÇİLERİ SOKAĞA ÇIKTI

İran devlet televizyonu ise bu sabah on binlerce rejim destekçisinin hükümeti destekleyen gösterilerde bulunmak için çok sayıda kentte sokağa çıktığını duyurdu. 

Rejim yanlısı gösteriler, dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in olaylarla ilgili olarak 'İran'ın düşmanlarının' savaş çıkartmaya çalıştığı yönündeki açıklamasının hemen ardından geldi.

Sosyal medya sitelerine erişimin engellendiği İran'da sağlıklı haber akışı olmasa da, protestoların altıncı gününde protestoular yine sokağa çıktı. Bu sabah ise rejim yanlıları sahne aldı. İran devlet televizyonu on binlerce rejim taraftarının bu sabah düzenlediği gösterileri canlı yayınla ekrana getiriyor.

"KAHROLSUN SUUDİ ARABİSTAN"

Ahvaz, Abadan, Tahran, Gorgan, İylam, Erak, Hürremabad, Kirmanşah, Buşehr gibi kentlerde sokağa çıkan göstericiler 'Liderimiz, biz hazırız!', 'Kahrolsun ABD', 'Kahrolsun Suudi Arabistan' ve 'Kahrolsun fitneci ve münafık' sloganları atıyor.

Muhalifler ise bu gece İsfahan, Hamedan, Hürremabad, Buşehr, Ahvaz, Abedan gibi kentlerde protesto gösterileri düzenledi. Irak sınırına yakın Kirmanşah'ta protestocular, kendilerine nutuk çeken bir Besic milisini yuhaladı.

Başkent Tahran'daki göstericiler polislerden kendilerine katılmasını istedi. Sokaklardan 'Korkmuyoruz, birlikteyiz' sloganları yükseldi.

YORUMLAR 59
  • Hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Kahrolsun büyük srail içün ortadoğuda terörü destekleyen ülkeleri parçalayan siyonist düzen
    Cevapla
  • gurbetci 6 yıl önce Şikayet Et
    sonunuz suriye gibi olur aklinizi basiniza alin adamsin Reis Buyuksun Turkiyem
    Cevapla
  • Kuutff 6 yıl önce Şikayet Et
    Sloganlar ına bakılınca güzel sadece o nedenle Türkiye iran in yaninda birlikte yer alması gerekir sünni olmasada. Sidiler sunni de ne oluyor hepside ABD yanlısı satılmış
    Cevapla
  • ezgi 6 yıl önce Şikayet Et
    iç savaşa gidiyorlar göz göre göre... iranı ruhum kadar hazzetmem ama bu dış güçlerin işi olduğu için bunda hayır yok
    Cevapla
  • Vangolu 6 yıl önce Şikayet Et
    Hey iran halkı bir suriye bir irak olmak istemiyorsaniz vataniniza sahip çıkın onların amaçları Size daha güzel bir hayat değil amaçları müslüman ülkeleri yok etmek akıllı olun sizi birbirinize düşürmek isteyenler kim abd israil sudiArabistan ucuylede aranız bozuk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!