Amerika’dan Avrupa ülkesine, tehdit gibi uyarı

İsveç hükümetinin, Nükleer Silahların Yasaklanması Anlaşması’nı imzalamayı planladığı açıklamasına ABD’den tepki geldi.

Amerika’dan Avrupa ülkesine, tehdit gibi uyarı
Amerika’dan Avrupa ülkesine, tehdit gibi uyarı
GİRİŞ 03.01.2018 11:00 GÜNCELLEME 03.01.2018 11:00

İsveç gazetesi Aftonbladet’in haberine göre, ABD Savunma Bakanı James Mattis, İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist’e konuyla ilgili mektup gönderdi. Haberde, mektupta, BM Genel Kurulu’nda kabul edilen nükleer silahları yasaklayan uluslararası anlaşmayı İsveç’in imzalaması durumunda NATO’nun İsveç’in savunma ittifakı ile yakın ortaklığını yenilemeyeceğinin yazıldığı belirtildi. ABD’nin NATO Daimi Temsilcisi Kay Bailey Hutchison da anlaşmanın imzalanması halinde İsveç ve NATO arasında büyük sorunlar çıkacağını kaydetti.

İSVEÇ: KABUL ETMEYİZ

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, ABD’den gelen açıklamalara tepki gösterdi. Wallström, “BM Genel Kurulu’nda kabul edilen nükleer silahları yasaklayan uluslararası anlaşmayı imzalamayı düşünüyoruz. NATO ve ABD’den bu konuda yapılan tehdit ve baskıyı kabul etmiyoruz. Tehditler umurumuzda değil. Bu tür açıklamaların yapılmasını kabul edemeyiz. Açıklamaların makul ve tehdit içerici olmaması gerekir” dedi.
Nükleer Silahların Yasaklanması Anlaşması, BM’de nükleer silah sahibi ülkelerin boykotuna rağmen temmuzda 122 ülkenin desteğiyle kabul edilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'