Putin’in kimi ima ettiğini Ruslar açıkladı

Putin’in dünkü “Hmeymim üssüne yönelik İHA saldırısını kimin düzenlendiğini de çok iyi biliyoruz” ifadesiyle kimi kastettiğini Rus askeri uzmanları yorumladı.

GİRİŞ 12.01.2018 14:52 GÜNCELLEME 12.01.2018 16:06
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Rusya televizyonu 1. kanalı haber bülteninde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in açıklamalarından sonra İHA saldırısı konusuna geniş yer ayrıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri burada görüş bildirdi. Haber programında iki önemli tespitte bulunularak şöyle dendi: 

 

“Amatör görüntü verilmiş İHA araçları uzaktan kumanda edilmiyordu. Nereyi vuracaklarına dair koordinatlar önceden girilmişti. Drone havalandıktan sonra otomatik olarak hedefi bulmaya programlanmıştı. Bunu gerçekleştirmek için Rusya’nın Hmeymim üssündeki yapılanmanın son halinin koordinatlarının saldırganların elinde var olması gerekiyordu. Bu veriler serbest erişimde yok. İnternetten bulunamaz. Bunları sadece Suriye’deki duruma hakim gelişmiş teknolojiye sahip başka bir ülke biliyor. Nitekim İHA saldırısı başladığında bölge üzerinde ABD’ye ait profesyonel bir insansız gözlem aracı da uçuyordu. Amerika’ya ait bu insansız gözlem uçağı pekala hedef koordinasyonu görevini üstlenmiş olabilir.”

“Saldırının birkaç terörist işi olmadığının ikinci önemli kanıtı bombalarda kullanılan patlayıcının türü. Rusya’da buna TEN deniyor (Semtex-H). Bu patlayıcı maddenin karmaşık kimyasal formülü olduğu için her parti patlayıcının hangi fabrikadan çıktığının izlerini taşıyor. Parmak izi gibi. Hmeymim saldırısında militanların kullandığı TEN patlayıcı maddesi dünyada birkaç yerde ve Ukrayna’daki Şostkinskiy kimyasal maddeler fabrikasında üretiliyor. Kimyasal analiz daha bitmedi. Yakında alınan sonuçlara göre daha kesin konuşulabilir” dendi.

Rusya’dan ABD ve Ukrayna’yı işaret eden açıklamalar yapılmasından kısa bir süre sonra Washington ve Kiev iddiaları reddeden açıklamalar yapmıştı.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 19
  • Asgarili Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Koskoca rusyanın devlet başkanı putin bile kalkıp israil ve abd yaptırdı diyemiyor.
    Cevapla
  • Yunus 6 yıl önce Şikayet Et
    Kesin siyonist israil yapmıştır.
    Cevapla
  • Sessiz 6 yıl önce Şikayet Et
    Putin bunun karşılıgını ver abd ye yoksa sende surat kalmadı her taraf cizik dolu
    Cevapla
  • Levrok 6 yıl önce Şikayet Et
    Havada ABD, yerde Israel - Mosad ve Taseronlari..
    Cevapla
  • Ali Mercan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu oyunlan ABD Rus ukranya savasini cikarmak istiyor akili olun oyun bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı