Japonya'dan tüm ülkelere çağrı: İlişkileri koparın

Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono, tüm ülkeleri Kuzey Kore ile diplomatik ilişkileri koparmaya ve Kuzey Koreli çalışanları sınır dışı etmeye çağırdı.

Japonya'dan tüm ülkelere çağrı: İlişkileri koparın
Japonya'dan tüm ülkelere çağrı: İlişkileri koparın
GİRİŞ 17.01.2018 04:31 GÜNCELLEME 17.01.2018 04:32
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Kono, Kanada’nın Vancouver kentinde düzenlenen görüşmede, “Kuzey Kore’nin diyaloga dahil olması, yaptırımların çalıştığının kanıtı olarak yorumlanabilir. Şimdi, tüm ülkelerin BM Güvenlik Konseyi’nin ilgili kararlarına bağlılığını yenilemenin zamanı. Bu, Kuzey Kore ile diplomatik ilişkilere son vermeyi ve Kuzey Koreli çalışanları sınır dışı etmeyi de kapsayabilir” diye konuştu.

Koreli taraflar arasındaki görüşmelerinin yeniden başlatıldığını ama şu ana kadar, nükleer ve balistik füze programlarının sonlandırılması yönünde hiçbir ilerlemenin kaydedilmediğini dile getiren Japon bakan, “Kuzey Kore’nin politikasını silahsızlandırma yönünde değiştirmesi için hep birlikte baskıyı maksimum artırmalıyız” dedi.

YORUMLAR 36
  • Alican 6 yıl önce Şikayet Et
    Erkeksen bunları asıl katil abd2yede söylesene..Onun elindeki kitle imha silahları kuzey koreninkinin bin katı..İki yüzlüler sizi..
    Cevapla
  • Gurur 6 yıl önce Şikayet Et
    Hani derler ya japonlar çok gururludur..gurur yüzbinlerce insanını halkını öldüren bir ülke ile müttefik olmaksa ben o gururu istemem
    Cevapla
  • Ergün 6 yıl önce Şikayet Et
    Erkek olun önce... abd nin attigi atomu ne cabuk unuttunuz... daha 50 yil önce 500 bin insaninizi dakikalar icinde kim kül etti....
    Cevapla
  • İsim Boşver 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu dünyanın en belalısı ABD İsrail Çin Japonyadır. Terör desen sömürücü desen para desen adam öldürme desen hep kendi çıkarı için kimse size dokunmasın kimse size karışmasın lan siz kendinizi ne sanıyorsunuz.
    Cevapla
  • Ahmet Yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    Japonya mı.. Yavaş gel hemşehrim ne yaptın sen yaa.. Meydanı boş bulsan Namibya ve Kenyayı da terörist ilan edeceksin :)
    Cevapla
  • Mustafa Yılmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD uşağı olmuşsun!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!