Rusya'dan flaş karar! Değiştiriyor

Rus İstihbarat Servisi tarafından hazırlanan sınır politikasında değişiklikler içeren belgede tehdit unsurlarının kapsamı genişletiliyor.

Rusya'dan flaş karar! Değiştiriyor
Rusya'dan flaş karar! Değiştiriyor
GİRİŞ 18.01.2018 17:32 GÜNCELLEME 18.01.2018 17:32
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rusya, son yıllarda jeopolitik denklemlerde yaşanan değişimler ve yeni oluşan dış faktörler nedeniyle 1996'dan bu yana kullanılan sınır politikasında değişikliğe gidiyor. 

Rus İstihbarat Servisinin (FSB) hazırladığı ve Rus hükümeti tarafından  paylaşılan taslak belgeye göre, Rusya sınır politikasında değişiklik yaparak  "tehdit" olarak tanımlanan unsurların listesini önemli oranda genişletecek.

Rusya'nın, "bazı yabancı devletlerin" toprak iddialarından çekinmesi  nedeniyle hukuki ve sosyo-politik açıdan yeni taktiklere ihtiyacı olduğuna işaret  edilen belgede, teröristlerin ve aşırılık yanlılarının da Rusya’ya sızmasının  önüne geçebilmek için sınır politikalarında değişiklik gerektiği vurgulandı.

Rusya'nın sınırları etrafında çeşitli sosyo-politik ve askeri  gerginliklerin de yaşandığının altı çizilen belgede, "Çözümlenemeyen sosyal ve  ekonomik konular, dini ve etnik faktörlerin yanı sıra siyasi istikrarın  bozulmasına yönelik unsurların devam etmesi ilerisi için risk yaratmaktadır."  ifadesi kullanıldı.

Belgede, Rusya'nın bazı bölgelerindeki düşük nüfus yoğunluğu, ekonomik  kalkınma ve ulaştırma imkanları nedeniyle yaşanabilecek riskler konusunda da  uyarılar yer alırken "Rusya'nın doğal kaynaklarının talan edilmesi, sınır ötesi  organize suçlar, yasa dışı göçmen trafiği ve sınır bölgelerinde yaşayan halkın  suça teşvik edilmesi de önemli tehditlerdir." değerlendirmesi yer aldı.

Taslak belgenin yasalaşması için Rus parlamentosunun onayının ardından  Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanması gerekiyor.

Uzmanlar, Rusya'nın sınır politikasındaki değişikliklerin ana nedeni  olarak Ukrayna'da yaşanan gelişmeleri ve NATO'nun Rusya sınırlarındaki  faaliyetlerinin son yıllarda artmasını gösteriyor.

YORUMLAR 4
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Galip olan ALLAHTIR.
    Cevapla
  • Hoca 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu conilerden ‘Allah ın izniyle’bi halt olmaz ama bu Ruslarla er yada geç karşı karşıya gelecek. Allah devleti daim etsin
    Cevapla
  • Aslan 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne haberi bu
    Cevapla
  • Rusya 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusya haberi. Artik kankamiz olduklari için onların haberlerini de alacağız tabiki. Chp li gibi konuşma. Sus ve isine bak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi