'Türkiye itiraz edince ABD geri adım attı'

ABD'de yayımlanan Wall Street Journal gazetesine göre, Suriye'nin kuzeyinde 'Sınır Güvenlik Gücü' kurmayı planlayan ABD yönetimi söz konusu planı gözden geçirme kararı aldı.

'Türkiye itiraz edince ABD geri adım attı'
'Türkiye itiraz edince ABD geri adım attı'
GİRİŞ 19.01.2018 14:50 GÜNCELLEME 19.01.2018 21:46
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Wall Street Journal'in (WSJ) haberine göre ABD ordusu, Suriye'nin kuzeyinde 30 bin kişilik bir güç oluşturma önerisinin Türkiye ile yeni bir diplomatik restleşmeyi körüklemesi nedeniyle bu konuda geri adım attı.

Sputnik'in aktardığına göre haberde "ABD ordusu, Türkiye ile diplomatik çatışmaya yol açtığı için sınır gücü oluşturma planlarında derhal değişikliğe gidiyor" dendi.

WSJ'ye göre ABD'li yetkililer, planın kamuoyuna kötü biçimde aktarıldığını ve ilk başta tasarlandığı gibi hayata geçirilmeyeceğini kaydetti.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 13
  • Davut 6 yıl önce Şikayet Et
    1990 lı yıllarda Cihanbeylili bir abim Türkiye ile ABD savaşırsa pkk biter değilse hiçbir zaman pkk bitmez demiştide biz biraz zor anlamıştık şimdi net olarak anladık ama geç oldu.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunların birbirinden ne farkı var.
    Cevapla
  • orhan 6 yıl önce Şikayet Et
    oyunların çoğu TÜRKİYE üzerine oynanmaktadır.abd ile er geç karşı karşıya gelmemiz kaçınılmaz oldu.ALLAH yardımcımız olsun.hainler sevinmesin.
    Cevapla
  • kafir abd 6 yıl önce Şikayet Et
    yedik mi ne gezer yemedik abd YENİLECEKTİR:
    Cevapla
  • ada 6 yıl önce Şikayet Et
    yalan dolan gereken yapılmadıkça abd sınırımızın ötesinde yuvalanmış durdukça bu tehlike devam edecektir. Adamların derdi iranla felan değil gözü bizde dertleride biziz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!