Esed güçleri havalimanını ele geçirdi

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve İran destekli yabancı gruplar Rusya'nın hava desteğiyle İdlib gerginliği azaltma bölgesi sınırları içindeki Ebu Zuhur askeri havaalanını ele geçirdi

Esed güçleri havalimanını ele geçirdi
Esed güçleri havalimanını ele geçirdi
GİRİŞ 22.01.2018 15:55 GÜNCELLEME 22.01.2018 15:57
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Rejim güçleri ve İran destekli yabancı gruplar, Rus savaş uçaklarının havadan desteğiyle şiddetli çatışmaların ardından muhalifler ve rejim karşıtı askeri grupların elindeki Ebu Zuhur havaalanını kontrolüne aldı.

Rejim güçleri, İran'ın kontrolündeki güçlerle İdlib'in Sincar beldesini iki hafta önce ele geçirerek stratejik öneme sahip Ebu Zuhur havaalanına yönelmişti. 

Terör örgütü DEAŞ'ın Hama'nın doğusunda muhaliflere karşı savaşması, Esed rejiminin Ebu Zuhur askeri havaalanını ele geçirmesine olanak tanıdı.

Muhalifler ve rejim karşıtı askeri gruplar, Ebu Zuhur Havaalanı'nı 2015'in eylül ayında ele geçirmişti.

İdlib’in doğusundaki Ebu Zuhur ilçesi ve havaalanı, Halep'in güneyi ve Hama'nın doğusunu muhaliflerin kontrolündeki İdlib iline bağlayan geçiş noktası konumunda.

Havaalanının Esed rejimi ve yabancı militanların eline geçmesiyle ülkenin kuzeyindeki muhalif bölge, bütünlüğünü kaybetme riski ile karşı karşıya bulunuyor.

Havaalanının kontrolünü ele geçiren Esed rejimi, İdlib'in güneyindeki Maarat Numan, Han Şeyhun ve İdlib’in doğusundaki Serakib ilçelerine yönelik bombardımanı yoğunlaştırma olanağına sahip oldu. 

Ebu Zuhur Havaalanı, İdlib il merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Çevresindeki 300 yerleşim biriminde yaklaşık 100 bin sivil yaşıyor. Son haftalarda binlerce aile, nispeten güvenli buldukları alanlara göç etti. Saldırıların devam etmesi nedeniyle sivillerin göçü de devam ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Esedi 6 yıl önce Şikayet Et
    Öldürmenin şart, başka çare yok
    Cevapla
  • yaallah 6 yıl önce Şikayet Et
    bu geri zekalida mualifleri vuruyor dease neden vurmuyor
    Cevapla
  • Hoca 6 yıl önce Şikayet Et
    Deaş: abd, İran,İsrail, pkk ve Esed ‘’in çocuğu da ondan
    Cevapla
  • BASKANAMESAJ 6 yıl önce Şikayet Et
    Rejim güçleri Ebu Zuhur askeri havaalanını iki gün önce ele geçirmişlerdi. Ayrıca Rejim güçleri Astana anlaşmasına göre Rusya ve İran'ın sorumluluğuna bırakılan Hama-Halep M5 karayolunun doğusunu bir kaç gün içinde tamamen ele geçirmiş olacaklar. Umarız M5 karayolunun batısına geçmezler. Çünkü İdlib'deki M5 karayolunun batısı Türkiye'nin sorumluğu altında. Türkiye bu konuda Rusya ve İran'ı şimdiden uyarsın.
    Cevapla
  • cenko 6 yıl önce Şikayet Et
    mit her tarafa belki yetisemez ama.. buralarada dikkat ederse iyi olur . pirincle ugrasirken bulgurdan da olmayalim.. dusman bos durmuyor muttefik gorunen hainler de yine bos durmuyor.. Allah ordumuza cumle guvenlik guclerimize , mit e oso ya ve erdogana , ve turkiyeye yardim etsin amin..
    Cevapla
  • Mizah 6 yıl önce Şikayet Et
    Yok bu ESED tokat yemeden durmayacak. Hani antlaşma vardı ? Hani garantördük ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!