Mattis: Füzeleri tekrar devreye sokarız

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Rusya'nın nükleer anlaşmaları ihlal etmesi halinde ülkesinin elinde koz olarak bulunan denizde konuşlu seyir füzelerini tekrar devreye sokacağını ve düşük tesirli nükleer balistik füzeleri geliştireceğini söyledi.

Mattis: Füzeleri tekrar devreye sokarız
Mattis: Füzeleri tekrar devreye sokarız
GİRİŞ 07.02.2018 00:39 GÜNCELLEME 07.02.2018 03:32
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Bakan Mattis, Genel Kurmay Başkan Yardımcısı Orgeneral Paul Selva ile Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesinde, ABD’nin 2018 Nükleer Durum İnceleme ve ABD Ulusal Savunma Strateji Belgeleri hakkında kongre üyelerinin sorularını yanıtladı.

 

Nükleer Durum İnceleme Belgesi'nde, "Denizde konuşlu nükleer seyir füzelerinin modernize edilerek devreye sokulması ve düşük tesirli balistik füzelerin ABD’nin nükleer silahlarına eklenmesi önerisinin nedeni" ile ilgili soru üzerine Mattis, “Bunun arkasındaki fikir müzakerecilerimizin güç üzerinden müzakere yürütmelerini sağlamaktır.” dedi.

Rusya’nın 1987 yılında imzalanan Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'nı ihlal ederek stratejik olmayan nükleer balistik füzelerini devreye soktuğunu hatırlatan Mattis, “Rusların bizden bir şey görmeden ellerindeki bir şeylerden vazgeçmeye istekli olacaklarını sanmıyorum.” şeklinde konuştu.

"MÜZAKEREDEN ÖNCE AÇIKLAMAK İSTEMİYORUM"

"Rusya’nın söz konusu anlaşmayı ihlal eden adımlarını geri alması durumunda, ABD’nin denizde konuşlu balistik füze ve düşük tesirli balistik füzeleri devreye sokmaktan vazgeçip vazgeçmeyeceği" sorusuna ise Mattis “Müzakereden önce bunu açıklamak istemiyorum.” yanıtını verdi.

YORUMLAR 15
  • Aspirin 6 yıl önce Şikayet Et
    Katil sürüleri
    Cevapla
  • MsK 6 yıl önce Şikayet Et
    it iti ısırmaz
    Cevapla
  • Insan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu abd yahudileri resmen dünyayı karıştırmaya uğraşıyorlar.allah bunlara fırsat vermesin.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    cepten izliyorum. videoda ses yok.
    Cevapla
  • şehitler 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD kendi üklesinde dursun dünya huzur bulacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı