Yakalanan teröristler her şeyi itiraf etti!

Suriyeli muhalifler, Esed rejiminin açtığı koridorla İdlib'e sızmaya çalışırken esir alınan DEAŞ'lılar ilk sorgularında, rejimden muhaliflere karşı destek gördüklerini itiraf etti.

GİRİŞ 15.02.2018 09:47 GÜNCELLEME 15.02.2018 17:01
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Suriyeli muhaliflerin, Beşşar Esed rejiminin açtığı koridorla İdlib gerginliği azaltma bölgesine girmeye çalışan DEAŞ'lıları sorgusunda, teröristler rejimle iş birliği halinde hareket ettiklerini kabul etti.

İdlib'deki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, Suriyeli muhalif gruplar rejiminin kontrol ettiği bölgeden, İdlib'e ilerlemeye çalışan DEAŞ'ların bağlantılarını araştırıyor.

 

 

Muhalif askeri kaynakların AA'ya verdiği bilgiye göre, ilk sorgulamalarda teröristler Hama'dan İdlib'e ilerlemeleri için rejim güçlerinin ve Rusya'nın havadan muhalifleri vurduğunu ancak DEAŞ'ı hedef almadığını anlattı.

Muhalifler, rejim ve destekçilerinin DEAŞ'lıların itiraflarını engellemek için saldırı düzenleme ihtimali nedeniyle teröristlerin yerini gizli tutuyor.

REJİM-DEAŞ İŞ BİRLİĞİ

"İşgalcileri püskürtme" adını verdikleri ortak bir operasyon odası kuran Suriyeli 12 muhalif grup, İdlib'in güney ve doğu kırsalındaki çatışmalarda 400 DEAŞ'lıyı esir almıştı.

Rejim, ekim 2017'de Hama'nın doğusundaki Hunayfis bölgesinden DEAŞ'lı teröristlere yol açarak, İdlib'de muhaliflerin ve rejim karşıtı silahlı grupların kontrolündeki bölgelere geçişlerini sağlamıştı. Koordineli hareket eden DEAŞ ve rejim, 3 ay boyunca Rusya'nın muhaliflere ve rejim karşıtı askeri gruplara karşı düzenlediği öncü hava saldırıları sayesinde geniş bir alanda ilerlemişti.

Terör örgütü, 30 kilometre uzunluktaki koridordan İdlib'in içine sokularak Deribiye ve Niha köylerinde konuşlanmıştı.

Rejim ve DEAŞ, İdlib'in güneydoğusunda yer yer ilerlerken Rusya muhaliflere karşı yoğun hava desteği vermişti. 

YORUMLAR 21
  • Osman 6 yıl önce Şikayet Et
    Adam yakalanmiş cocuk yakalanmış da sorguları yapılırken adam gülüyor cocuk da oyun oynanıyor sanıyor sorguları bittikten sonrası belli degil askerimize kurşun sıkacaklar böyle sorgulanacaklar verilsin Türk Askerinin eline onlar konuşturmasını bilirler suruyeli ler bu işi bilmiyor8 tecrùbeedinirler
    Cevapla
  • mert 6 yıl önce Şikayet Et
    hic birisine inanmayın yakalnamasalardi analizi ağlatacaklardı parçalayın beyinlerine bize MIT var gerekli dogru bilgilerimize ihtiyac olduguna çok mükemmel hizmetlerini yapıyorlar asla baskalarının yardımlarına ihtiyac yoktur zaman kaybetmeyin nefes almalarına şans tanımayın
    Cevapla
  • Ezo 6 yıl önce Şikayet Et
    Tipe bak. Müslüman böyle mi olur pislik herifler saç sakal birbirine karışmış üst baş leş. Yabanclar bunları görüp İsladan soğuyor. Işidin Allah belasını versin be
    Cevapla
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    herkez düşmanını bile kullanıyor. biz düşmanları nasıl birleştirsek diyoruz.
    Cevapla
  • bayburtlu ethem 6 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar şaşırdık ulan bizim dedelerimiz boşuna domuzdan post gavurdan dost olmaz dememişler anlık stratejik ortaklık olur gerisi boş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi