İsveç kiliseleri sinek avlıyor

İsveç'te son 10 yılda bir milyon kişinin kilise üyeliğini bıraktığı bildirildi

İsveç kiliseleri sinek avlıyor
İsveç kiliseleri sinek avlıyor
GİRİŞ 18.02.2018 15:10 GÜNCELLEME 18.02.2018 15:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İsveç devlet televizyonu SVT'nin haberine göre, ülkede son 10 yılda bir milyon kişi kilise üyeliğini sonlandırdı.

Televizyona açıklama yapan İsveç Kilise Konseyi Başkanı Börje Holgersson, üye sayısının son 10 yılda ciddi şekilde azalması nedeniyle ekonomik krizde olan İsveç Kilisesi'nin binlerce kilise binasını satışa çıkarttığını kaydetti.

 

Haberlerin basına yansımasının ardından İsveç Kiliseler Başpiskoposu Antje Jackele, sosyal medyada hedef oldu. Aşırı sağcıların yaptığı paylaşımlarda, Jackele'nin "İslam dini ve peygamberini övmekten başka bir şey yapmadığı ve satılan kiliselere sahip çıkmadığı" yönünde eleştiriler yapıldı.

Geçmiş dönemlerde Morgonbladet gazetesine yaptığı açıklamada Jackele, ''Muhammed sahte bir peygamber değildir. Müslümanlar ve Hristiyanlar aynı Allah'a inanıyor. Muhammed'in bugün için de milyonlarca insana adalet, barış ve iyi yaşam için ilham kaynağı olduğunu düşünüyorum.'' ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Bediüzzaman 6 yıl önce Şikayet Et
    elbette nev'-i beşer, bütün bütün aklını kaybetmezse ve maddî ve manevî bir kıyamet başlarında kopmazsa; İsveç, Norveç, Finlandiya ve İngiltere'nin Kur'anı kabule çalışan meşhur hatibleri ve din-i hakkı arayan Amerika'nın çok ehemmiyetli dinî cem'iyeti gibi rûy-i zeminin kıt'aları ve hükûmetleri Kur'an-ı Mu'cizü'l-Beyan'ı arayacaklar ve hakikatlerini anladıktan sonra bütün ruh u canlarıyla sarılacaklar. Çünki bu hakikat noktasında kat'iyyen Kur'anın misli yoktur ve olamaz ve hiçbir şey bu mu'cize-i ekberin yerini tutamaz.
    Cevapla
  • feyz_747 6 yıl önce Şikayet Et
    sinek bile gitmiyordur. düzenin bozuk olduğu yere
    Cevapla
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    berlin bura ne isveci
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!