ABD'li sözcü: Derin kaygı duyuyoruz!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert, "Doğu Guta'da yaşananlardan dolayı derin kaygı duyuyoruz. Son raporlar gösteriyor ki hava saldırıları doğrudan hastaneleri ve sivillerin olduğu bölgeleri hedef alıyor." dedi.

ABD'li sözcü: Derin kaygı duyuyoruz!
ABD'li sözcü: Derin kaygı duyuyoruz!
GİRİŞ 21.02.2018 02:55 GÜNCELLEME 21.02.2018 02:55
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, basın toplantısında Beşşar Esed rejiminin Doğu Guta'da gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin açıklama yaptı. Sözcü, "Doğu Guta'da yaşananlardan dolayı derin kaygı duyuyoruz. Son raporlar gösteriyor ki hava saldırıları doğrudan hastaneleri ve sivillerin olduğu bölgeleri hedef alıyor, bunun sonucunda ise son 48 saat içerisinde yüzden fazla kişi hayatını kaydetti." diye konuştu.

Saldırıların son günlerde daha da arttığını belirten Nauert, "Esed rejimi kuşatma altına alarak insanları açlık sınırına iten bir taktik uyguluyor ve bu da bir insanlık felaketidir. Doğu Halep'teki felaket şimdi Doğu Guta'da tekrar ediyor." ifadesini kullandı.

Bölgede görev yapan sağlık personeli ve saldırı sonrası sivillerin kurtarılması için çalışan gönüllülerden övgüyle bahseden Nauert, bu kişilerin başka insanların hayatlarını kurtarmak için kendi hayatlarını riske attığını söyledi. Nauert, Rusya'nın Esed rejimi üzerindeki etkisini kullanması gerektiğini kaydetti.

Suriye'de Esed rejiminin Doğu Guta'ya son 48 saatte düzenlediği saldırılarda 167 sivil öldü.

YORUMLAR 10
  • taha 6 yıl önce Şikayet Et
    evet doğrudur bizde sizden dolayı orta doğuda tüm olanlardan büyük kaygı duyuyoruz endişeliyiz ama sizin gibi sözde değil yapacak birşey bu dünya kaygı duyma dünyası ne yaparsın. başa gelen çekilir. (her şeyi yapan siz birde utanmadan insanlarla dalga geçiyorsunuz.) aşağılık herifler ortadoğuyu taa ikiz kuleleri ıraktaki bilmem ne örgütü vurdu diye ırak ve afganistandan başlamak üzere suriye dahil tüm ortadğuyu bu hale getiren siz birde kaygı duyuyoruz diyorsunuz. bütün bunlara sebep olduğunuz için siz kendiniz için kaygı duyun bence bu gidişle kendi tanrınıza nasıl hesap vereceksiniz. gerçi sizin birşeye inancınız varmı oda şüpheli ya neyse...
    Cevapla
  • yunus 6 yıl önce Şikayet Et
    sizin tek kaygınız yaşayan müslümanlardır
    Cevapla
  • ziyaretci 6 yıl önce Şikayet Et
    Sizin ortadoğuda olmanız zaten derin bir kaygı.. siz neden kaygı duyuyorsunuz anlamıyorum.. O masum sivilleri vurduran siz değil misiniz. Sebep olan siz değil misiniz.
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Etme bulursun. Dünyası. İyi dalga geçiyor. İnsanlıkla faturası ağır olacak. Hadis aksarayı az inanan bir gurub kolaylıkla alır yazıyor. O zaman nasıl dalga geçilir iş görürsünüz. Japonya atom bombası attılar
    Cevapla
  • Kastamonulu 6 yıl önce Şikayet Et
    Eee sonuç ne. Allah Cezanızı Versin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı