Küstah Nikki iş başında: Peşinizden koşmayacağız!

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın BM Güvenlik Konseyi'ne hitap ettiği toplantıya Nikki Haley ile beraber ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve Ortadoğu Özel Danışmanı Jared Kushner de katıldı.

Küstah Nikki iş başında: Peşinizden koşmayacağız!
Küstah Nikki iş başında: Peşinizden koşmayacağız!
GİRİŞ 21.02.2018 10:01 GÜNCELLEME 23.02.2018 11:09
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, "ABD'nin barış görüşmelerinde rolünü reddetmeyi, BM gibi uluslararası platformlarda İsrail'i cezalandırmaya yönelik önlem arayışını seçebilirsiniz ancak bunlar sizi hiçbir yere götürmeyecek. Öfkenizi bir kenara bırakıp, bizimle hareket edip, Filistinlilerin hayatlarını iyileştirme konusunda büyük bir potansiyele sahip müzakere edilmiş bir uzlaşma yolunu seçebilirsiniz." dedi

Haley, Konsey'de yaptığı konuşmada BM'yi, İsrail konusunda "taraflı ve orantısız" olmakla eleştirdi.

 

 

İsrail-Filistin sorunu nedeniyle her iki tarafta da çok sayıda kişinin acı çektiğini belirten Haley, Gazze'de "terör örgütü" olarak nitelendirdiği Hamas yönetimi altında yaşayan Filistinlilerin korkunç şartlar altında bulunduğunu bildirdi.

ABD yönetiminin Filistin halkına karşı olmadığını kaydeden Haley, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Filistin halkının çektiği acıların farkındayız. ABD, barış için bugün burada Filistin yönetimine elini uzatıyor... ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararından mutsuz oldunuz. Bu kararı sevmek ya da kabul etmek zorunda değilsiniz ama şunu bilmelisiniz ki bu karar değişmeyecek. ABD'nin barış görüşmelerinde rolünü reddetmeyi, BM gibi uluslararası platformlarda İsrail'i cezalandırmaya yönelik önlem arayışını seçebilirsiniz ancak bunlar sizi hiçbir yere götürmeyecek. Öfkenizi bir kenara bırakıp, bizimle hareket edip Filistinlilerin hayatlarını iyileştirme konusunda büyük bir potansiyele sahip müzakere edilmiş bir uzlaşma yolunu seçebilirsiniz...Müzakerecilerimiz arkamda oturuyor. Konuşmaya hazırlar ama peşinizden koşmayacağız, seçim sizin Sayın Abbas."

İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Danny Danon ise sorunun İsrail ve Filistin arasında ''doğrudan müzakereler" yapılmasıyla çözülebileceğini belirtti.

YORUMLAR 4
  • Bu kadın 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadın kadar itici Bir kadın görmedim
    Cevapla
  • Heyhat 6 yıl önce Şikayet Et
    Aman YA RABBİM nasıl bir kibirdir bu ? Şeytan da sizin gibi kibirlenmişti, lanetlendi! ALLAH' ın laneti sizin ve dostlarınızın üzerine olsun....
    Cevapla
  • Ofliahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Amin. İnşaallah.
    Cevapla
  • ilhan 6 yıl önce Şikayet Et
    meymenetsiz kadın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi