Savaş gemileri yola çıktı! Karadeniz'de sular ısındı

ABD'nin Karadeniz'de iki savaş gemisi birden konuşlandırarak Rusya'nın artan etkisine karşı bölgede askeri varlığını artırmayı hedeflediği belirtildi. İki ülke arasındaki gerilim, Karadeniz'de tansiyonu yükseltebilir.

Savaş gemileri yola çıktı! Karadeniz'de sular ısındı
Savaş gemileri yola çıktı! Karadeniz'de sular ısındı
GİRİŞ 21.02.2018 15:17 GÜNCELLEME 21.02.2018 15:19
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

CNN'e konuşan ABD'li bir askeri yetkili, Rusya'nın artan etkisine karşı ABD Donanması'nın Karadeniz'de askeri varlığını artıracağını söyledi.

Yetkili, Karadeniz'e iki savaş gemisi gönderen ABD'nin, bu adımla Rusya'nın ABD'nin bölgedeki askeri varlığına tepkisini engellemek istediğini belirtti.

 

 

ABD Donanması'ndan yapılan açıklamada, USS Carney destroyerinin, halen bölgede bulunan USS Ross'a ek olarak cumartesi günü Karadeniz'e gönderildiği belirtilmişti. Savaş gemisinin geliş amacının, ‘deniz güvenliğini artıracak operasyonlara katılmak' ve ‘bölgedeki istikrarı güçlendirilmek' olduğu ifade edilmişti.

ABD Donanması'nın Twitter'daki paylaşımında da, USS Carney gemisinin İstanbul Boğazı’ndan geçişi ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü gösteren bir fotoğraf kullanılmıştı. 

Rusya da fırkateyn gönderdi

CNN, ABD'nin geçen temmuz ayından bu yana ilk defa iki savaş gemisini birden Karadeniz'de konuşlandırdığına dikkat çekti. Haberde, Rusya'nın da pazar günü tatbikat için bir fırkateyn ve iki devriye gemisi gönderdiği kaydedildi.

ABD Savunma Bakanlığı, geçen ay Karadeniz üzerinde seyreden Donanma'ya ait bir keşif uçağının Rus Su-27 tipi bir jet tarafından tehlikeli bir şekilde engellendiğini duyurmuştu.

ABD ile beraber NATO ülkelerinin, Rusya'nın Karadeniz'deki varlığına karşı bölgede faaliyetleri artırdığı belirtilen haberde, bu durumun Karadeniz'de tansiyonu yükseltebileceği vurgulandı. Bölgede gerilim, Rusya'nın 2014'te Kırım'ı ilhak etmesi sonrasında artmıştı.

YORUMLAR 23
  • T. VATANDAŞLARI 6 yıl önce Şikayet Et
    Aman Dikkat gerekirse boğazlardan geçişini engelleyelim. Halk olarak pretöstolar düzenleyelim vs. Bu kadar ortalık karışıkken bir de bu bela gelmesin başımıza
    Cevapla
  • Yasar 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusyayla degil adamlar her alanda turkiye ile savas halinde... guneyimizde varlar bir kara deniz kalmisti olurda munbicde abd askerleriyle catisirsak en savunmasiz sinirimiz kara denizden yani sirtimizdan vuracak bu muttefik gorunumlu dusman bozuntulari....
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ve Türkiye ilişkilerini bozmaya yönelik hareketler
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    tabiki bizim her tarafimizi sarmaya başliyorlar ileride iranla bir oldugumuzda cumhurbaşkanimiza diktatör iftirasi atip saldiracaklar .
    Cevapla
  • bzztt 6 yıl önce Şikayet Et
    natodan çıkarsak karadenize giremez amerika, ama bu seferde rusların eli çok güçlenir malesef arada dantel gibi politika işlemeliyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu