ABD, Irak üzerinden 'S-400' mesajı verdi!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Irak'ın Rusya'dan S-400 füze savunma sistemleri alması durumunda bunun Bağdat için Amerika'nın Hasımlarına Yaptırımla Karşılık Vermesi (CAATSA) yasası kapsamında sonuçları olacağını belirtti.

ABD, Irak üzerinden 'S-400' mesajı verdi!
ABD, Irak üzerinden 'S-400' mesajı verdi!
GİRİŞ 23.02.2018 16:41 GÜNCELLEME 23.02.2018 16:44
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Basın toplantısında Irak ve Rusya arasında imzalanabilecek S-400 füze savunma sistemleri alımına ilişkin muhtemel anlaşmayı yorumlayan Nauert, "ABD, tüm ülkelere Rus silahı alımı sonucunda CATSAA kapsamında verilecek muhtemel yanıtlardan bahsetti. İşbirliği yaptığımız birçok ülkeye bunu açıkça ifade ettik. Sözünü ettiğiniz anlaşmanın imzalanıp imzalanmadığını bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Viktor Bondarev, Suriye, Irak, Sudan ve Mısır'ın muhtemel S-400 alıcıları arasında bulunduğunu söylemişti.

 

 

Rusya'nın Bağdat Büyükelçisi Maksim Maksimov, Irak'ın Rusya'ya S-400 füze savunma sistemi almak için talepte bulunmasını beklediklerini kaydetmişti. 

YORUMLAR 13
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd bizi pyd ve diğer terör örgütleriyle bölme isteği hicbir zaman bitmeyecek biz abd defterini kapattık istediği kadar uğraşsınlar ve s400 hava savunmayı alacağız ins. sanra daha iyisini yapcaz
    Cevapla
  • Selami Ucar 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd hava savunma sistemlerinde alt ligde kaldı. Ruslar Suriye' de İsrail' in füzelerini bu sistemi kullanarak bertaraf etti ve sağlamlığını test etti. Şimdi bu artılarından dolayı Türkiye başta olmak üzere çoğu ülke bu sistemler için sıraya girdi.
    Cevapla
  • Gelecek 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu abd nasıl islam ülkelerini tanımıyor,israilin kuyruğuna takılmış sürekli müslümanların aleyhine çalışıyor.islam dünyasıda artık abd yi tanımamalıdır.abd den daha üstün silahlara sahip olmak zorundayız.abd silah verdiği ülkeleri kendine bağımlı hale getirmektedir.hep bir alt adi silahları satmaktadır.sadeces400 değil dahada gelişmişlerine sahip olmak zorundayız.abd hani kudüsü doğu batı diye ikiye ayırmış filistin ve israil in başkentleti olacak1947 sınırlarına dönülecekti.yalancı abd.üç kağıtçı israilin değnekçisi abd ,israili bir adım daha yok oluşa yaklaştırdın.islam alemi inşaallah uyandı.senin nasıl bir virüs olduğunu gördü.
    Cevapla
  • yunus 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ye de yapsanıza o cassssss sınızı. yemedi dimi.
    Cevapla
  • halıcı 6 yıl önce Şikayet Et
    irak zaten abd kontrolünde. bunlar hikaye. irak adina bunlari alıp Turkiyeye karsi kullanacaklar. hem bize zarar verip hemde rus fuzesi adi altında rusya ile aramizi bozacaklar ki daha ne hesapları vardır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki