ABD açık açık tehdit etti: Amerikan halkı hazır

Pentagon Sözcüsü White, Putin’in yeni bir nükleer füze geliştirdikleri açıklamasıyla ilgili 'Açıklama bizim için şaşırtıcı değil ancak Amerikan halkı emin olsun ki biz tam bir şekilde hazırız' dedi.

ABD açık açık tehdit etti: Amerikan halkı hazır
ABD açık açık tehdit etti: Amerikan halkı hazır
GİRİŞ 01.03.2018 23:05 GÜNCELLEME 01.03.2018 23:05
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Dana White, ABD’nin nükleer kapasitesinin, Rusya’nın nükleer faaliyetlerine karşı caydırıcılık sağlamak için çeşitlendirildiğini ve Rusya’dan gelebilecek bir tehdide karşı “tam şekilde hazır olduklarını” belirtti.

Haftalık basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan White, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “dünyanın her yanını vurabilecek büyük bir nükleer füze hazırladıkları ve dünyadaki hava savunma sistemlerinin buna karşı koyamayacağı” açıklamasını şaşırtıcı bulmadıklarını ifade etti.

White, “Açıklama bizim için şaşırtıcı değil ancak Amerikan halkı emin olsun ki biz tam bir şekilde hazırız” diye konuştu.

"ÜLKEMİZİ SAVUNMAYA HAZIR OLDUĞUMUZDAN EMİNİZ"

Putin’in, Federal Meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, ABD’nin yeni Nükleer Durum İnceleme Belgesi'nde yer alan ifadelerin “endişe verici” olduğuna ilişkin açıklamasını değerlendiren White, “Güvenilir bir caydırıcılığa sahip olduğumuza emin olmamız gerekir. Ve bu ülkeyi ne olursa olsun savunmaya hazır olduğumuzdan eminiz.” dedi.

Putin’in, "Kapasitesi ne olursa olsun Rusya'ya yönelik her türlü nükleer saldırının, nükleer savaş ilanı olarak addedileceğine" yönelik ifadesiyle ilgili White, şunları kaydetti:

“Nükleer Durum İnceleme Belgesi'nde düşük kapasiteli nükleer silah ihtiyacını ortaya koyduğumuzda bunun Rusya’nın yaptıklarından dolayı olduğunu belirttik. Bu, Orta Ölçekli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'na aykırı değil. Nükleer stokumuzun güvenilir nükleer caydırıcılığımızı karşıladığından emin olmalıyız."

White, ABD’nin füze savunma sistemlerini güncellemesinin Rusya’ya değil, "serseri devletler" diye nitelendirdikleri Kuzey Kore gibi ülkelere karşı olduğunu ifade etti.

YORUMLAR 93
  • engin 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan ın anlamı nedir?
    Cevapla
  • hazırmış 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynen bizde Cesuruz, Güçlüyüz Daima Hazırız.
    Cevapla
  • Arif 6 yıl önce Şikayet Et
    Hayret demek ordada bayağı Türk var
    Cevapla
  • akp-mhp 6 yıl önce Şikayet Et
    siz sade gariban kani akitirsiniz , sizin eceliniz osmanlinin elinden olacak
    Cevapla
  • burak 6 yıl önce Şikayet Et
    bittiniz artik coni bittiniz sızlanmayı bırakın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi