İsveç'te mülteci çocuklar intihar ediyor!

İsveç’in başkenti Stockholm’daki Karolinska Enstitüsünün açıkladığı rapora göre, ülkede geçen yıl 12 refakatsiz sığınmacı çocuk intihar etti.

İsveç'te mülteci çocuklar intihar ediyor!
İsveç'te mülteci çocuklar intihar ediyor!
GİRİŞ 03.03.2018 12:31 GÜNCELLEME 03.03.2018 12:49
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Rapor, söz konusu çocukların büyük çoğunluğunun Afgan olduğu ve iltica taleplerinin reddedilmesinin intiharı tetiklediği belirtildi. Raporu hazırlayan araştırmacılardan Ruh Sağlığı ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Ellenor Mittendorfer Rutz, intihar eden çocukların geçmişlerinde büyük travmalar geçirdiklerini ve göç esnasında da işkence ve şiddete maruz kaldıklarını ifade etti.

Çocuk ve Genç Psikiyatri Merkezinden (PUP) yapılan açılmada ise intihar eden sığınmacı çocuk sayısının gerçeği tam olarak yansıtmadığını ve durumun daha vahim olduğu kaydedildi.Göçmenler Ofisinin verilerine göre, 2015 yılında İsveç’e 35 bin 360 refakatsiz çocuk sığınmacı girerken bu sayı, 2016 yılında 2 bin 199, 2017 yılında bin 334’e geriledi.

 

 

YORUMLAR 19
  • Mert07 6 yıl önce Şikayet Et
    Yok artık çocuk intihar mı ediyor daha neler göreceğiz duyacağız öldürün sonrada intihar etti deyin
    Cevapla
  • hüseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    kimbilir bu çaresiz çocukları neler yaptınız
    Cevapla
  • kaptan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu mülteci cocuklari konusunda AVRUPA nin silili bozuk sadece almanyada yüzlerce cocuk KAYIP ama ne yazikki dünya GÖRMÜYOR ve yine o sicili bozuk BM AVRUPA NATO vs sivilleri gözeten bölgeyi asli unsurlarina devretme cabasi icinde mucadele veren BIZE insanlik dersi vermeye kalkiyor dadece bunun icin dahi NATO dan AB den ayrilmamiz gerkir demeyen TÜRK siyasilerine ALLAH belanizi versin diyorum dikkat edin avrupali siyasilere degil bizimkiler icin kullandim bu sözü
    Cevapla
  • Memoli 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz Türkiye olarak 4 Milyon insanı misafir ediyoruz, ekmegimizi yerimizi yurdumuzu paylaşıyoruz. Siz 10 tane sıgınmacı üstelik çocuk olan bireylere vatanınızda dünyayı dar ediyorsunuz. İnsanlıgınızdan utanın bu günahkarla öbür dünyada nadıl hesap verecejsiniz, vucdanınız rahat olarak nasıl bu dünyada yaşarsınız.biraz insaf edin insan olun insan gibi davranın
    Cevapla
  • Musti 6 yıl önce Şikayet Et
    Bebek katilleri allah kahretsin o vandalları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'