BAE'ye 'Yemen' suçlaması! Uyarı yapıldı

İnsan Hakları İzleme Örgütü Rihgst Radar, Birleşik Arap Emirlikleri ve hükümetin kontrolündeki bölgelerde ifade özgürlüğü ile basının baskı altına alınmaması konusunda uyardı.

BAE'ye 'Yemen' suçlaması! Uyarı yapıldı
BAE'ye 'Yemen' suçlaması! Uyarı yapıldı
GİRİŞ 03.03.2018 17:32 GÜNCELLEME 03.03.2018 17:34
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Örgüt tarafından yapılan açıklamada özellikle BAE ve hükümetin kontrolü altındaki bölgelerde son dönemde ifade özgürlüğü ve basın hakları konusunda ciddi ihlallerin yapıldığına dikkat çekildi.

Açıklamada, Yemen’in güney ve doğu illerinde Aden, Hadramavt olmak üzere birçok şehirde gazetecilere yönelik saldırıların arttığı kaydedildi.

 

 

Aden’de son bir hafta içinde basın mensuplarına yönelik çok sayıda saldırıların yapıldığı kaydedildi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, özellikle BAE’nin girişimleri ile basına yönelik ciddi saldırıların olduğu ve basının baskı altına alınmaya çalışıldığı belirtildi.

Açıklamada, başta geçici başkent Aden olmak üzere Hadramavt ve diğer birçok kentte basına ve gazetecilere yönelik saldırılar tek tek örneklenerek anlatıldı.

YORUMLAR 4
  • HALK 6 yıl önce Şikayet Et
    BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) ülke isminde 'Arap' olmasına rağmen, bu ülke gerek Arap gerekse İslam coğrafyasının içerisindeki truva atı olup, Türkiye aleyhine her türlü faaliyetin arkasında da bu melanet iblis soyundan gelme idarecileri olan ülke yer almaktadır.
    Cevapla
  • Adler 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir birinizi yiyeçeklerinize Dost dunuzu düşmaninizi bilin.
    Cevapla
  • Oflu 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu bae çok fazla olmaya başladı. Terör destekçisi olduğundan BM de aleyhinde soruşturma açılmalı. Türkiye her platformda burunlarını sürtmeli.
    Cevapla
  • kantaroğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    allahım tiplere bak tam bir şeytan
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!