Çobanlarla çiftçiler çatıştı! 5 kişi öldü

Nijerya'da çobanlar ile çiftçiler arasında çıkan çatışmalarda 5 kişi hayatını kaybetti.

Çobanlarla çiftçiler çatıştı! 5 kişi öldü
Çobanlarla çiftçiler çatıştı! 5 kişi öldü
GİRİŞ 04.03.2018 09:46 GÜNCELLEME 04.03.2018 11:03

Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın orta kesiminde  çobanlar  ile çiftçiler arasında çıkan çatışmalarda 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. 

Nijerya Haber Ajansına (NAN) göre, emniyet görevlisi David Misal,  ülkenin Plateau eyaletine bağlı Nyiwa köyünde çıkan çatışmalarda 5 kişinin  öldüğünü, çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti.

 

 

Misal, onlarca evin ateşe verildiğini, çok sayıda büyükbaş hayvanın  telef olduğunu anlatarak, şiddet olaylarının sürdüğü bölgeye çok sayıda güvenlik  görevlisinin sevk edildiği bilgisini verdi.

Bölge, zaman zaman çobanlar ile çiftçiler arasındaki şiddetli  çatışmalara sahne oluyor. Son olarak Plateau eyaletine bağlı Nyiwa ve Yerimaru  köylerinde iki gün önce çıkan çatışmalarda 15 kişi yaşamını yitirmişti.

Hayvanlarını otlatmak için ülkenin güneyine göç eden Fulaniler,  çiftçilerin hayvanlarını çalmaya çalıştığını ve kendilerine saldırdığını iddia  ediyor.

Fulani çobanlarının ise ülkede Hristiyanların çoğunlukta olduğu güney  bölgelerinde 18. yüzyıl İslam alimi Şeyh Osman Dan Fodio'nun öğretilerini yaymaya  çalıştığı ileri sürülüyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?