ABD yalakası ülkeden küstah Kudüs açıklaması

Guatemala Devlet Başkanı Jimmy Morales, Washington'da yaptığı açıklamada Mayıs ayında ABD'den iki gün sonra İsrail'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıyacaklarını söyledi.

ABD yalakası ülkeden küstah Kudüs açıklaması
ABD yalakası ülkeden küstah Kudüs açıklaması
GİRİŞ 05.03.2018 13:07 GÜNCELLEME 05.03.2018 13:07
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndaki Kudüs oylamasında ABD'nin İsrail'in başkentini Kudüs olarak tanıması kararını destekleyen az sayıda ülkeden biri olan Guatemala, İsrail'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı aldı.

SKANDAL KARARI ABD'DE AÇIKLADI!

Washington'dan düzenlenen Amerikan İsrail Halka İlişkiler Komitesi'nin yıllık konferansında konuşan Guatemala Devlet Başkanı Jimmy Morales, skandal taşınma kararını açıkladı. Morales'in kararı salonda alkış ve tezahüratlarla karşılandı.

Morales yaptığı konuşmada, ''Egemen bir karar olarak, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyoruz. Mayıs ayında, İsrail'in 70. kuruluş yılını kutlayacağız. Ve benim talimatımla ABD'den iki gün sonra biz de elçiliğimizi daimi olarak Kudüs'e taşıyacağız'' ifadelerini kullandı. 

Morales, bundan sonra da birçok ülkenin bu adımları takip edeceğini savundu.

Trump'ın Kudüs İsrail'in başkenti ilan etmesinin ardından, Guatemala lideri Morales, İsrail Başbakanı Netanyahu ile konuştuğunu ve taşınma sürecini başlattığını açıklamıştı. Morales, Trump'ın kararını 'cesur' olarak tanımlamıştı.

YORUMLAR 3
  • Taybaran 6 yıl önce Şikayet Et
    Yalamalik yapmassa ac Guatemala da insanlar cok yoksul,mafya cok insalari sinek gibi olduruyorlar kanun yasa yok gibi koyden bir farki olmayan bir ulke.
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Ayasofya'yı ibadete açalım.
    Cevapla
  • irfan 6 yıl önce Şikayet Et
    Toplanın kefereler..toplanın ki işimizi zorlaştırmayın..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi