İsveç'te çifte standartlı dini eğitim düzenlemesi

İsveç Eğitim Bakanı Gustav Friolin, ülkesinde islam'a karşı mücadeleyi yoğunlaştırarak okullarda yeni bir uygulamaya gitti. Friolin, okullarda dini eğitimi tamamen yasaklayan yeni kurallar getirildiğini ancak bu kuralların Yahudi okulları için geçerli olmadığını ifade etti.

İsveç'te çifte standartlı dini eğitim düzenlemesi
İsveç'te çifte standartlı dini eğitim düzenlemesi
GİRİŞ 12.03.2018 12:54 GÜNCELLEME 12.03.2018 12:58
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Haber7-Elif Erdiş

İsveç Eğitim Bakanı, cinsiyet eşitliğini desteklemeyen okullarla mücadeleye girdiğini açıkladı. Yeni uygulamalar, dini okulların eğitimini dini öğretiden uzaklaştırma çabasının bir parçası.

Özgürlük adı altında İslam'la savaşılıyor

Eğitim Bakanı Gustav Friolin, Pazar günü yaptığı açıklamada İsveç’in değerlerine uygun olmayan okulları kapatarak, bağımsız dini okulların denetimini sıkılaştıracak uygulamalara başlandığını söyledi.

“Yeni düzenleme ile eğitim kuralları sıkılaştırılacak. Özgürlük ve insan hakları etrafında temel değerleri desteklemeyenlerin bağımsız okul işletmelerine izin verilmeyecek” ifadelerini kullandı.

“Okulların özgürlüğü aktif olarak teşvik etmesi beklenecek ve öğrencilerin cinsel kimliğini tanımasına katkı sağlaması beklenecek ve çocukların dini aktivitelere katılmaya zorlanmasına kesinlikle engel olunacak.”

Müslümana yasak, Yahudiye serbest

Yeni düzenlemeden sadece Müslüman okulların etkilenmesi bekleniyor.

Yeni düzenlemeye göre okullar dini temel üstüne kurulmuş olsa bile dini eğitimden bağımsız bir programa sahip olması zorunlu olacak.

Düzenlemenin bütün inançları kapsadığı söylenmesine rağmen Yahudiler için çifte standart uygulanacak. Friolin, "Ülkede 1950 yılından beri varlığını sürdüren ve ülkenin bir parçası haline gelen Yahudi okullarına savaş açmanın anlamı yok." dedi.

YORUMLAR 9
  • Kocasolak 6 yıl önce Şikayet Et
    Onlar yasakladıkça islam büyüyor, güneş balçıkla sıvanmaz.
    Cevapla
  • kıtmir 6 yıl önce Şikayet Et
    Onlar istemesede Allah cc nurunu tamamlayacaktir
    Cevapla
  • dogrucu 6 yıl önce Şikayet Et
    mason yönetimler
    Cevapla
  • Gelecek 6 yıl önce Şikayet Et
    Yahudiye serbestse ne anlama geliyor.bu kanun. yahudilerin etkisiyle çıkmıştır.akılları sıra islamın gelişimini engellemeye çalışıyorlar.kafir kafirliğini yapacak.müslümanda islama sahip çıkacak.islamı bütün yeryüzüne anlatacak.feslerde gezen kardeşler.ingilizceyi öğrenin,islamı en güzel şekilde öğrenin ve ulaşabildiğiniz yerlere kadar islamın güzelliklerini anlatın.inşaallah.anlatalım inşaallah.
    Cevapla
  • Uzaktan 6 yıl önce Şikayet Et
    Belki ordan goc edip vatanlarina donmenin zamani geldi. Eger gucleri yetiyorsa.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber