Maaş zammının geri alınmasını istediler

Quebec şehrinde yıllık geliri 313 bin dolar olan yani ayda 26 bin dolar (yaklaşık 100 bin TL) kazanan doktorlar devletin yaptığı son zammı gereksiz ve uygun bularak kamu sağlığında ihtiyaç duyulan diğer alanlara kaydırılmasını istedi

Maaş zammının geri alınmasını istediler
Maaş zammının geri alınmasını istediler
GİRİŞ 13.03.2018 14:10 GÜNCELLEME 13.03.2018 14:11
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Dünya genelinde pek çok çalışan daha yüksek ücret için eylem, boykot ve greve giderken Kanada'da 800 doktorlar maaşlarına yapılan zammı protesto etti.

Médecins Québécois pour le Regime Public (MQRP), ismiyle bilinen ve Kanada Sağlık Kanunu'nun uygulanmasını savunan Quebec şehrindeki 800 doktordan oluşan diğer meslek gruplarının müzakereleri sonrasında yapılan zammın gereksiz olduğunu belirterek resmi bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

 

 

Sağlık sektöründeki hemşireler, memurlar ve diğer profesyoneller çok zor çalışma koşullarına sahipken ve son dönemdeki kesintilerden dolayı hastalarımız gerekli hizmete erişemezken yapılan zam şok edici. Kesintiler karşısında etkilenmemiş görünen yefgane şey bizim ücretlerimiz

Sağlık Bakanlığı'nın gittikçe merkezileşmesini de eleştiren açıklamada Quebecli doktorlar kendilerine yapılan yüzde 1.5 civarındaki zammın derhal geri alınmasını istemekle kalmadı sistemin daha iyi işlemesi için bu zammın diğer sağlık grubu çalışanları ve Quebec halkının ihtiyaç duyduğu alanlarda kullanılmasını talep etti. 

Quebec şehrindeki uzman doktorlar senelik 403 bin 537 Kanada doları yani 313 bin ABD doları kazanıyor. Kanada'nın bir başka şehri olan Ontario'da ise aynı işe yıllık 285 bin dolar ödeniyor.

MQRP ismindeki meslek örgütü daha önce de şubat ayı ortasında devlete maliyeti 500 milyon dolar uzman doktorların maaş artışını protesto etmiş ve kamudaki sağlık hizmetleri finansmandan yoksunken zammı uygunsuz bulmuştu. Aynı kurum, hemşirelerin çalışma koşullarının da iyileştirilmesini istemiş ve hükumetin hemşirelere saygı duymadığını belirtmiş.

YORUMLAR 4
  • gülsen 6 yıl önce Şikayet Et
    müslümanlarda olması gereken hassasiyet bu ama ne yazıkki yok
    Cevapla
  • trol 6 yıl önce Şikayet Et
    biri kamera şakası olduğunu söylesin :)
    Cevapla
  • Ramo 6 yıl önce Şikayet Et
    şaka gibi haber ya. Bir gün böyle Meslek Örgütlerinin ortaya çıkması temennisi ile.
    Cevapla
  • ismail 6 yıl önce Şikayet Et
    NE DİYEYLİM BU HABERE İSVİÇREDE VERGİYİ KALDIRALIM Yd İŞSSİZ HERKESE MAAŞ bağlayalım diyorlar referandum reddediliyor.bizde olsa %1500 geçerdi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!