ABD'nin yeni dışişleri bakanını tanıyalım

ABD Başkanı Trump, Dışişleri Bakanı Tillerson'ı görevden alarak yerine CIA Başkanı Mike Pompeo'yu atadı. Pompeo'nun atanması Türkiye için ne ifade ediyor?

GİRİŞ 13.03.2018 16:15 GÜNCELLEME 13.03.2018 16:50
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Haber7- Detay

ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'u görevinden alındığını duyurdu. Türkiye açısından da önemli olan bu değişikliğin ilişkilere nasıl yansıyacağı şimdi den merak konusu oldu.

 

Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) Başkanıyken ABD Başkanı Trump tarafından Dışişleri Bakanlığına atanan Mike Pompeo, Trump ile benzer dünya görüşlerini paylaşan muhafazakar bir isim olarak biliniyor.

TÜRKİYE İÇİN KÜSTAH SÖZLER KULLANMIŞTI

Pompeo, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün hemen ardından Türkiye için 'İslami diktatörlük' ifadesini kullanmıştı. Pompeo, ABD Başkanı Donald Trump’ın Beyaz Saray’a çıktığı 20 Ocak’tan üç gün sonra John Brennan yerine göreve gelmişti.

Pompeo, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ilk ziyaretini Türkiye'ye yapmıştı.

MÜSLÜMAN DİN ADAMLARINI HEDEF ALMIŞTI

Mike Pompeo'nun 2013 yılında da "İslamcı teröristleri sert bir şekilde eleştirmeyen Müslüman din adamlarının terör saldırılarında suç ortağı olduklarına" yönelik sözleri, Demokratlar ve Müslüman lobi kuruluşları tarafından kınanmıştı.

Eski ABD Başkanı Barack Obama'nın Guantanamo Üssü'nü kapatma planına da karşı çıkan Pompeo, 2013'te cezaevini ziyarettikten sonra, açlık grevinde olan mahkumlar hakkında "Bana pek çoğu kilo almış gibi geldi" demişti.

YORUMLAR 42
  • rrrrr 6 yıl önce Şikayet Et
    dinin sahibi olan allah dinine saldıran alçaklrın hakkından gelmeye muktedirdir. inşallah geçmişte cezalarını dünyada da verdiği gibi şimdide verecektir.
    Cevapla
  • Esen 6 yıl önce Şikayet Et
    Açık düşman gizli düşmandan iyidir.
    Cevapla
  • Salih 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunların mi sözüne itibar edeceğiz.Edecek olan bin kere düşünsün.Milletimiz olanı biteni görmektedir.Pkk ''nin Afrin'de kaçmasına göz yumulmaması gereklidir.
    Cevapla
  • Şevket Hoca 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın gazabı üzerinize olsun kafirler....
    Cevapla
  • Serhat 6 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı tokadını yiyecekler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...